Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan’ı ziyaret etti.

Afşin Hükümet Konağı önünde, Kaymakam Ali Edip Budan, Belediye Başkan Vekili Ayhan Karabulut ile kamu ve kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve mahalle muhtarları tarafından karşılanan Vali Özkan için karşılama töreni düzenlendi.

Kahramanmaraş Valisi olarak ilk defa geldiği Afşin’de, yetkililerle bir süre sohbet eden Vali Özkan daha sonra Kaymakamlık Makamına geçti. Özkan burada, İlçe Kaymakamı Budan’dan ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı.

İlçenin sorunları, yapılan çalışmalar, hedeflenen projelerle ilgili bilgiler sunan Kaymakam Budan, Afşin genel itibariyle huzurlu ve sakin bir ilçe olduğunu belirtti.

Afşin’in, Türkiye’nin en büyük linyit kömürü rezervine sahip olduğu bilgisini veren Kaymakam Budan, “ Afşin’i sembolleştiren ve Afşin’i dünyaya duyurulmasına vesile olacak Kuran’ı Kerim’deki Kehf Suresine ismini veren ‘Yedi Uyurlar’ olayının ilçemizde geçtiğine ve Eshab-ı Kehf’in burada olduğunu inanıyoruz. Bu vesileyle inanç turizmi bakımından birçok vatandaşımıza hizmet ediyoruz. A ve B Termik Santralleri ve -Eshab-ı Kehf Külliyesi ilçemizin Kahramanmaraş ve ülke genelinde bilinirliğini artıran iki önemli unsur.” açıklamasında bulundu.

Afşin’de tanışma ziyaretinde bulunduklarını söyleyen Kahramanmaraş Valisi Özkan, “ Kahramanmaraş kamu ve kurum müdürlerimizle birlikte ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. İlçelerimiz hakkında ön bilgi alarak sunulması gereken hizmetleri tespit etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Afşin’in Eshab-ı Kehf ile isminin anılmasının çok önemli bir artı olduğunu söyleyen Vali Özkan, “ İnanç turizminin en önemli taşıyıcılarından Eshab-ı Kehf ve Termik santralleriyle alakalı neler yapılabilir ve devam eden çalışmaları kaybetmeden hizmetlerimizi devam ettirmek istiyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Vali Özkan’ın Afşin ziyaretine, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt eşlik etti. 

Editör: Haber Merkezi