Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Maden-İş Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ve Çöllolar Kömür İşletmesini çalıştıran Park Teknik firmasındaki işçilerin temsilcileri ile bir araya gelerek, gelişmeleri değerlendirdi.

Vali Şükrü Kocatepe, Maden-İş Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, Şube Sekreteri İlyas Kılıç ve Çöllolar Kömür İşletmesi işçi temsilcileri Basri Koca ile Ferdi Kıllı’yı valilik makamına davet ederek, yaşanan gelişmeler, grev süreci ve işçilerin talepleri ile ilgili sorunları görüştü.

Park Teknik ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması nedeniyle Maden-İş Sendikası Elbistan Şubesi tarafından alınan grev kararı ve ardından Bakanlar Kurulu Kararı ile grevin 60 gün süreyle ertelenmesi üzerine gelişmeler yaşanırken, Vali Şükrü Kocatepe sendika ve işçi temsilcileri ile bir araya gelerek, sorunun çözümü noktasında görüşmelerde bulundu.

Görüşmede geçtiğimiz günlerde kömür işletmesinde alınan grev kararı ile ilgili olarak gelişmeler değerlendirilirken, Vali Kocatepe, sendika yetkilileri ve işçi temsilcilerinden bilgi aldı.

Vali Şükrü Kocatepe, grev kararı alınan ve Bakanlar Kurulu Kararı ile grev ertelenen işyerinin ülke elektrik üretiminde önemli katkısı olan bir işletme olduğunu, bu nedenle işçi hakları ile ilgili istekler ifade edilirken, savunulurken hukuk çerçevesinden ayrılmamaya özen gösterilmesini istedi. Kocatepe, milli ekonominin korunmasının göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade ederek, suç işleyerek hakkın savunulmasının doğru olmayacağını kaydetti.

Vali Kocatepe, işletmeci Park Teknik şirketi yetkilileri ile de görüşerek işçi temsilcileri ile yapılan görüşmelerde kırıcı olunmamasını, olgun ve ikna edici üslupla davranılmasının daha olumlu sonuçlar vereceğini hatırlattı. Ayrıca bazı işçiler hakkında alınan işten çıkartma kararından vazgeçilmesi nedeniyle de şirket yetkililerine teşekkür etti.

 

Editör: Haber Merkezi