Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Afşin'i ziyaret etti.
Afşin Hükümet Konağı önünde Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol ve kurum amirleri tarafından karşılanan Güvençer, yetkililerle bir süre sohbet etti.
Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, ilçede yapılan ve devam eden kamu yatırımlarıyla alakalı Vali Güvençer'e brifing verdi. Kaymakam Aksoy yapmış olduğu konuşmanın ardından Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'e, Afşin Halk Eğitim Merkezinde hazırlanan Eshab-ı Kehf tablosunu takdim etti.
Brifing sonrası konuşan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, " Kahramanmaraş'a atamamız yapıldıktan sonra Afşin Kaymakamımız Fatih Aksoy, Afşin hakkında bizleri bilgilendirdi. Afşin'e sizlerle tanışmak için bu ziyareti gerçekleştirdik. Çok sık bir araya gelemesek de bütün sorunlarımız ortak, bizler birer takım arkadaşıyız. Buradaki sorun Kahramanmaraş'ın en köşesindeki insanı ilgilendiriyor. Burada gerçekleştirilen her başarılı adım, her mutluluk vesilesi de tüm Kahramanmaraş'ı ve orada görev yapan herkesi yakından ilgilendirmektedir. Bizler öncelikle birbirimizi tanımak, birbirimizi sevmek ve güvenmek durumunuzdayız. Her konuda sizlere yardımcı olan bir vilayet makamını yanınızda göreceksiniz." dedi.
Afşin ve Elbistan'ın birbirinden ayrılma iki kardeş ilçe olduğunu vurgulayan Vali Güvençer, "Afşin ve Elbistan, özellikle termik santrallerinin ve kömür işletmelerinin varlığı ve coğrafi yakınlığı söz konusu. Birbirinden ayrılmaz iki kardeş ve birlikte anılmaya mahkumsunuz. Aralarında olan tatlı rekabet varsa da bu devam etmek durumunda.  Afşin, Kahramanmaraş ve Türkiye için çok önemli bir ilçedir. Ekonomik ve marka değerlerinin yüksek olduğu bu tür yerlerde görülen veya görülmeyen ama üstüne mutlaka gidilmesi gereken sosyal sorunlar vardır. Bu tür harekilik olan yerlerde her zaman beklentiler de yüksek olmuştur. " açıklamasında bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'i makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Güven, ilçede yapılan ve devam eden hizmetlerle alakalı  Vali Güvençer'e brifing verdi. Başkan Güven, Vali Güvençer'e Eshab-ı Kehf tablosu takdim etti.
Vali Güvençer, Afşin Belediyesine yaptığı ziyaretin ardından, Afşin Adalet Sarayı,  Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı,  Eshab-ı Kehf, Afşin Devlet Hastanesi, Afşin Meslek Yüksekokulu, AEL, A ve B termik santrallerini  ziyaret ederek gezisini tamamladı.
Editör: Haber Merkezi