Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Elbistan’da incelemelerde bulundu. Kaymakam Tuncay Akkoyun’dan geniş kapsamlı brifing alan Vali Güvençer, ilçedeki yatırımları da yerinde gördü.
Geçtiğimiz günlerde göreve başladıktan sonra ilk resmi ziyaret programını Elbistan’a gerçekleştiren Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Hükümet Konağı önünde Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Belediye Başkanı Durmuş Küçük, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ve daire amirleri tarafından karşılandı.

Bir süre Kaymakam Akkoyun’un makamında sohbet eden Vali Güvençer, daha sonra ilçede görev yapan tüm daire amirleri ve vekillerinin yer aldığı brifing için toplantı salonuna geçti. Burada Kaymakam Tuncay Akkoyun, Vali Güvençer’e ilçenin ekonomik, soysal, demografik, eğitim, tarım, hayvancılık, kültür, sağlık ve spor gibi alanlardaki yapısına ilişkin olarak geniş kapsamlı bilgi sundu. Kaymakam Akkoyun, ilçede yapımı devam eden okullarla 300 Yataklı Bölge Hastanesi, Gençlik Merkezi, spor yatırımları, yeni emniyet binası, doğalgaz gibi yatırımlar hakkında da geniş çerçeveli bilgiler aktardı.

Brifing öncesinde ziyaretiyle ilgili olarak bir değerlendirme yapan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Elbistan için övgü dolu cümleler sarf etti.

Elbistan’ın Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri olduğuna dikkat çeken Vali Güvençer, “İlk resmi ziyaretimi sadece Kahramanmaraş’ın değil Türkiye’nin de en önemli ilçelerinden biri olan Elbistan’a gerçekleştirmek istedim. Elbistan büyük bir ilçe. Gördüğüm Elbistan, hem büyüklüğü hem imarı, temizliği ile kent yapısı ile izleyebildiğim kadarıyla sokaktaki kent hayatı, insan davranışlarıyla beni mutlu kıldı. Elbistanlıları kutluyorum. Bugünkü Elbistan için emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

Elbistan’ın göz ardı edilemeyecek bir ilçe olduğunu vurgulayan Vali Güvençer, “Bu bilgilenme toplantısı değil, tanıma-tanışma toplantısı. Kuru bilgi tek başına hiçbir şeye yetmiyor. Bilgisiz sadece duygularla hareket etmek de elbette insanı, kurumları, kurulları başarıya taşımıyor. Ama ben özel hayatımda da resmi hayatımda da bilgiden, bilişmekten önce tanışmayı, anlaşmayı öncelikliyorum. Elbistan bizim göz ardı edemeyeceğimiz; inşallah sıklıkla da ziyaret etmek hem iyi zamanlarını hem de kötü zamanlarını paylaşmak durumunda olduğumuz bir ilçemiz. Ama yine de aradaki mesafe sebebiyle ve ne mutlu ki Elbistan’ın kendine yeterliliği sebebiyle her zaman birebir yakın olamayacağız ama bir bütünün parçalarıyız. Asla Kahramanmaraş Elbistan’dan, Elbistan Kahramanmaraş’tan ya da hakeza diğer ilçeler birbirinden ayrıştırılarak tanımlanamaz. Elbistan, bir kimlik kişilik sahibi ise bunun en önemli unsurlarından bir tanesi Kahramanmaraş’ın ilçesi olmasıdır. Afşin’in, Nurhak’ın Ekinözü’nün komşusu olmasıdır. Kahramanmaraş’ın bir kimliği kişiliği söz konusu ise, Kahramanmaraş da kimliğini, kişiliğini ilçelerinden, ilçelerinin bütününden elbette Elbistan’dan da alır” dedi.

Konuşmasının devamında brifinge katılan daire amirlerine seslenen Vali Güvençer, “Bizler, ya bu ilin hemşehrileri olarak ya da görevi sebebiyle bir süre bu ile hizmet etme şansını kullanmış kamu hizmetlileri olarak aynı takımın arkadaşlarıyız. Birbirimizi sevmek, saymak ve samimiyet çerçevesinde bu yükü hep birlikte omuzlamak zorundayız. Ben burada yaşadığım 14 gün içerisinde bu paylaşımı çok yakından hissettim. Mutlu olduğumu ifade ediyorum. Sizler de vilayette sizleri anlayan, bilen, sizlerden destek ve güç alan, ihtiyacımız olduğunda da her zaman yanınızda bir Valiniz olduğunu, bir ağabeyiniz, bir kardeşiniz olduğunu unutmamalısınız. Ben, Kaymakam Bey’i yeni tanıyor olmakla birlikte gerek mesleki tecrübe, gerekse Kahramanmaraş’ta O’nu tanıyan herkesin kendisiyle ilgili sitayişli ifadelerinden Elbistan’da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Hükümetini ve Kahramanmaraş Valiliği’ni temsil makamında son derece liyakatli, son derece başarılı bir arkadaşımız olduğunu biliyorum. Bu konuda da kendisine çok özel bir güven duyduğumu da ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Güvençer, yaklaşık 1,5 saat süren brifingin ardından Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli’nin makamına geçti. Burada da Başsavcı Belli, Vali Güvençer’e Elbistan Adliyesi’nin çalışmaları, personel yapısı ve yapılması planlanan yeni Adliye Sarayı’nın durumuna ilişkin olarak bilgiler aktardı.

Vali Güvençer’in daha sonraki durağı Elbistan Belediyesi oldu. Belediye hizmet binası girişinde Başkan Durmuş Küçük ve personel tarafından karşılanan Vali Güvençer, Elbistan Belediyesi’nin geçmiş dönemdeki hizmetleri ve önümüzdeki süreç için planladığı projeler hakkında Başkan Küçük’ten bilgiler aldı. Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Vali Güvençer’e Elbistan tabloları takdim etti.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Elbistan Belediyesi’nin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı’na geçti. Burada da İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse ile rütbeli personel tarafından karşılanan Vali Güvençer’e Jandarmanın sorumluluk alanındaki asayiş ve diğer olaylara ilişkin olarak Binbaşı Kocaköse tarafından geniş kapsamlı brifing verildi.

Vali Güvençer, ziyaretini Elbistan Meslek Yüksek Okulu ile sürdürürken, daha sora bazı kurumları da ziyaret etti.
Editör: Haber Merkezi