Afşin Devlet Hastanesinde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Neden Yok?

 

Hava Kirliliği nedeniyle hastalıklara yakalanan çok sayıda vatandaş, başka şehirlere gitmek zorunda kalıyor!

 

Türkiye’nin en büyük termik santrallerini sınırları içerisinde barındırmasından dolayı, akciğer ve solunum rahatsızlıklarının had safhaya çıktığı Afşin'de, yaklaşık 1 yıldır göğüs hastalıkları uzmanı ataması yapılmadı.

Afşin, ülkemizin enerji üretiminde önemli paya sahip iki tane termik santrallerinin bulunduğu ve bu santrallerin kömür ihtiyacını karşılayan açık kömür ocaklarının olduğu nüfusu 84 bin olan bir ilçe.

Hava kirliliğinin had safhada olduğu ilçemizde göğüs hastalıkları uzmanı bir yıldan bu yana yok. Kömürlü termik santralinden havaya salınan ve bazen saçtan da ince olan partikül maddeler (PM), sürekli maruz kalındığında kalp-damar, solunum sistemi hastalıkları, kalp krizi, astım, akciğer kanseri ve çocuklarda akut solunum sistemi enfeksiyonlarına ve hatta ölümlere neden olabiliyor.

Bu vakaların fazlasıyla yaşandığı ilçemizde 1 yıldır göğüs hastalıkları bölümünde doktor bulunmuyor.

 

Hastalar mağdur!

Solunum sistemi hastalıkları, kalp krizi, astım, akciğer kanseri ve akut solunum sistemi enfeksiyonu gibi hastalıklardan muzdarip olan vatandaşlar mağdur oluyor.

Afşin Devlet Hastanesi’nde, göğüs hastalıkları uzmanı olmadığından dolayı hastalar, tedavi için, raporla alması gereken ilaçları yazdırmak için, çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalıyor.

Bu durum, hasta ve hasta yakınlarının tepkisine neden oluyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından açılan 72.Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası İlanında Afşin Devlet Hastanesi için sadece nöroloji uzmanı kadrosu açıldı.

7 Uzman Hekim Kadrosuna Atanma Olmadı

Sağlık Bakanlığı tarafından, Afşin Devlet Hastanesi için 2016 Yılı 6. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ile açılan 7 uzman hekim kadrosuna atanma olmadı.

 

Uzman Doktorlar  Neden Afşin’i Tercih Etmiyor?

Afşin Devlet Hastanesinde eksikliği hissedilen kadroların yer aldığı 2016 Yılı 6. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurasında, uzman tabiplerin Afşin’i tercih etmemesinden dolayı atama gerçekleşmedi.

21 Aralık 2016 Çarşamba günü gerçekleştirilen 6. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ile Afşin Devlet Hastanesine; Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji ve son olarak Tıbbi Mikrobiyoloji olmak üzere 7 branşta, uzman hekim kadrosu açılmıştı.

Editör: Haber Merkezi