Organize suç örgütlerinden trafik düzenini bozan unsurlara, uyuşturucuyla mücadeleden kentteki radar uygulamalarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Salim Cebeloğlu, Kahramanmaraş’ın doğası, kültürel ile tarihi yapısı ve insanlarıyla oldukça güzel bir il olduğundan bahsetti.

“ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE BU İLDE GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Kahramanmaraş’ta suç oranlarının çok yüksek olmadığına değinen Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, “Basit asayiş olayları diyeceğimiz olaylar mevcut. Tabi bu olayları nasıl önleme noktasında, alana hâkimiyet noktasında daha fazla neler yapabiliriz onun çalışmasını arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Şehri rahatsız eden çok önemli sorunlar yok ama öncelikle daha öncede ifade ettik organize suç örgütlerine bu ilde geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.

“KAHRAMANMARAŞ’IN 96 MAHALLESİNİN TAMAMINDA EŞİT GÜVENLİK PAROLASIYLA YOLA ÇIKTIK”

Şehrin huzuru ve güvenliği için gerekli tedbirleri aldıklarını ve almaya da devam ettiklerini kaydeden Müdür Cebeloğlu, “Trafik düzeni açısından rahatsız eden unsurlar vardı öyle zannediyorum ki Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızın da mustarip olduğu bir konuydu. Özellikle modifiyeli araçlar, abartı egzoz görüntü ve gürültü kirliliği açısından olumsuzluk yaratan araçlar vardı, bunlara ilk geldiğimiz günden itibaren talimat verdik şu anda da kesintisiz devam ediyoruz. Vatandaşı rahatsız edecek hiçbir unsura müsaade etmeyeceğiz. Herkes yasaların belirlediği çerçeve ve kurallar içerisinde bir şehir bilinci, şehir kültürü içerisinde inşallah daha sessiz, sakin, huzurlu bir Kahramanmaraş’ı hedefliyoruz. Bu noktada Kahramanmaraş’ın 96 mahallesinin tamamında eşit güvenlik parolasıyla yola çıktık. Bu noktada aldığımız tedbirler var, yapacaklarımız var, alacağımız tedbirler var bunları önümüzdeki süreçte Kahramanmaraş halkı görecektir. Tamamen vatandaşa odaklı toplumun tüm katmanlarıyla görüşen ortak sorunlar noktasında hem fikir olup bu noktada çözüm üretmeye dönük bir çabamız olacak” dedi.

“BİZ BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”

Kahramanmaraş ile ilgili konuşan Cebeloğlu, “Kahramanmaraş sanayisiyle, doğasıyla, kültürüyle ve şehriyle de bütünleşen yapısıyla çok güzel bir yer, biz burada olmaktan çok mutluyuz. İnşallah Kahramanmaraşlı vatandaşlarımıza layıkı ile hizmet edebilmeyi Allah nasip eder. Çaba göstereceğiz başarı da Allah’tan takdirini de Kahramanmaraşlı vatandaşlarımıza bırakacağız. Buradan güzel işler yaparak vakti zamanı geldiğinde de iyi bir şekilde anılarak gitmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIN HER TÜRLÜ GÜVENLİĞİNİN EN ÜSTE SEVİYEDE SAĞLANDIĞI BULVARLAR OLUŞTURACAĞIZ”

Cebeloğlu, kentteki radar çalışmalarıyla ilgili Kahramanmaraş’ta trafikle ilgili öncelik sıralaması yaptıklarını belirterek, “Öncelikle gürültü, görüntü, hız, alkollü araç ve abartılı egzoz gibi konularda ağırlığı o konulara verdik. Çok sayıda bulvar var 16 civarında bulvarımız söz konusu. Bu bulvarlar oldukça güzel, şehre güzel bir hava veren modern anlamda bir kent görünümü veren bulvarlar. Çünkü bir şehrin ne kadar çok geniş bulvarları, caddeleri var ise o derece akıcı ve rahat bir trafik aynı zamanda güzel bir kent görünümüne yol açar. Bu noktada gayet güzel bulvarlar oluşturulmuş. Burada şunu gördük; hız sınırlarının ihlal edildiğini bununda bir trafik güvenliği açısından sıkıntı yarattığını tespit ettik. Bu bulvarların birçoğunda iş yerleri veya insanların toplu gittiği kafe ve benzeri yerler var, dolayısıyla öncelikle bu Binevlerdeki kavşaktan başladık ama önümüzdeki süreçte bu Kahramanmaraş geneline yansıyacaktır. Daha derli toplu, akıcı ve trafiğin tehdit oluşturmadığı, vatandaşın her türlü güvenliğinin en üste seviyede sağlandığı bulvarlar oluşturacağız, bu uygulamayı da genelleştireceğiz.”

“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE TIPKI TERÖRLE MÜCADALE GİBİ”

Müdür Salim Cebeloğlu, uyuşturucuyla mücadeledeki kararlılıklarının altını çizerek, “Bizim için uyuşturucuyla mücadele tıpkı terörle mücadele gibi konuya öyle bakıyoruz. Hiçbir şekilde uyuşturucu satıcılarının tepesinden inmeyeceğiz. Bu konuda kararlılıkla devam edeceğiz. Alınması gereken en sert tedbirleri de en seri şekilde uygulamaya başladık bunu devam ettireceğiz. Çünkü uyuşturucunun nelere mal olduğunu, bir toplumun değer yargılarını, değer yapısını, örfünü, âdetini ve aileleri ne kadar mağdur ettiğini, anne-babaları ne kadar perişan ettiğini biliyoruz. Bu noktada ilerleyen süreçte toplumsal projelerimiz de olacak ama öncelikle torbacı diye tabir ettiğimiz sokak satıcılarına zehir tacirlerine en sert şekilde ve en katı şekilde mücadelemiz kesintisiz devam edecek” açıklamasında bulundu.

“ ASLA ÇOCUK SATICALARA VE DİLENCİLERE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Küçük yaştaki çocukların sokak lambalarının önünde satıcılık yapmalarına izin vermeyeceklerini vurgulayan Cebeloğlu, “Küçük yaştaki o çocukların yeri kavşaklar ya da sokak lambalarının önünde satıcılık yapmak değildir, onların oyun oynayacakları sıcak ev ortamlarında bulunmaları gerekiyor. Trafik açısından da bunun tehdit oluşturduğunu biliyoruz, dolayısıyla o çocuklar bizim için çok önemli hepsi bizim canımız ciğerimiz asla ve asla bu çocuk satıcılara ve dilencilere müsaade etmeyeceğiz. Özel ekipler oluşturduk. Özel ekipler günlük gerekli kontrollerini yapıyorlar ve Büyükşehir Belediyemizle iş birliği içerisinde gereği yapılıyor” şeklinde konuştu.

“PANDEMİ TEDBİRLERİNİN UYGULANIP, UYGULANMAMASINI ÇOK SIK DENETLİYORUZ”

Pendemi tedbirleriyle ilgili konuşan Salim Cebeloğlu, “Pandemi tedbirleri Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızın sağlığı açısından çok önemli bu nedenle bu alınan tedbirlerin sahaya yansıtılmasını çok önemsiyoruz ve dikkatle uyguluyoruz. İçişleri Bakanlığımızın bu konuda ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ mottosuyla başlattığı bir uygulama var. Valiliğimizin talimatıyla bizzat kendimiz, Birim Müdürlerimiz ve İlçe Müdürlerimiz de alanda bu pandemi tedbirlerinin uygulanıp, uygulanmamasını çok sık denetliyoruz. Biz bu denetlemeleri yaparken kendi asli görevlerimizden yani asayiş ve güvenliğin sağlanması noktasında da herhangi bir zafiyet oluşturmadan buna devam ediyoruz. O noktada bir güvenlik boşluğumuz söz konusu değil. Pandemi tedbirleriyle birlikte alandaki güvenlik ve huzuru en üst seviyede tutuyoruz, tutmaya da devam edeceğiz” dedi.

“AMACIMIZ CEZA YAZMAK DEĞİL”

 Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, son olarak şunları söyledi: “Koronavirüs küresel bir salgın ama şu andaki durum bizim için ulusal, dolayısıyla ulusal bazda da bütün illerimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde çok büyük ve önemli mücadele sürüyor. Bizlerde bu çerçevede halkımızın genel sağlığı açısından alınması gereken o tedbirleri sahada bire bir uyguluyoruz. Amacımız ceza yazmak değil, öncelikle vatandaşlarımızı önemsiyoruz ve şuna da inanıyoruz; Kahramanmaraşlı vatandaşlarımız devlet emirlerine riayet eder, bizim alanda yaptığımız çalışmaları onlarda görüyor ve bunu kendilerinin sağlığı için olduğunu biliyorlar bu noktada çok büyük anlayışta gördüğümüzü söyleyebilirim. Vatandaşlarımız genel itibariyle kendilerine söylenen uyarı ve ifadelere dikkat ediyor. Maskesi yoksa bir şekilde hemen maskesini takıyor, mümkün olduğu kadar uymaya çalışıyor. Ben vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum ama çok daha dikkatli bir şekilde, gevşemeye yanaşmadan bu tedbirlere devam etmemiz gerekiyor, bunu önemle rica ediyoruz. Kahramanmaraş kentimiz gerçekten ismine yaraşır madalyalı şehir, madalyalı şehrin sakinleri bizim için çok değerli ve kıymetli, o nedenle bizde onlara layık olmaya onlara hizmetinde en iyisini yapmaya devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi