Afşin'de, KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı" kurusunu başarı ile tamamlayan girişimcilere, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası verilecek.
Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonunda devam eden "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı" kapsamında kursiyerlere eğitim veren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Göksun Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dr. Fatih Kıraç, "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden mezun olarak, işini kuran girişimcilere geri ödemesiz KOSGEB Yeni Girişimci Desteği olarak 30.000 TL ödeneceğini söyledi.

Konu hakkında açıklama Kıraç, "Afşin'imizde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile girişimcilerimizi bilgilendiriyoruz. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmalarını hedefliyoruz. 25 tane kursiyerimiz eğitim sonunda girişimcilik belgelerini alacaklar. Kurs sonunda her girişimcimizin oluşturacakları iş planıyla birlikte KOSGEB'ten destek almalarını ve Afşin ekonomisine fayda sağlayacak bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Kursiyerlerin bilgi ve becerilerini değerlendirecekleri ve kendilerine iş alanı oluşturma noktasında yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Kıraç, kurs sonrasında girişimci adaylarımızın, bağımsız çalışma ve esnek çalışma arzularını pekiştirerek kendi işlerini kurmalarına yardımcı oluyoruz. 10 günlük kursun ardından kursiyerlerimizi başarılarını ölçmek için bir sınava tabi tutacağız. Bu sınavı başarılı bir şekilde geçerlerse girişimcilik belgelerini elde edecekler" açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi