Afşin'de unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları, öğrenciler tarafından tekrar oynanacak. Afşin Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü,”Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Şenliği” kapsamında eski oyunları, çocuklar için yeniden gün yüzüne çıkartıyor.

Proje kapsamında açık alanda, “hımbıl”, “mık”, “pepiç”, “kösküç”, “bilye”, “yakar top”, “çelik çomak”, “mendil”, "topaç", "köşe kapmaca", "misket", "saklambaç", "birdirbir", "körebe", "mendil kapmaca" "uzun eşek", "çuval yarışı", "çelik çomak", "yumurta taşıma", "ip çekme", "beş taş" ve "ip atlama" gibi bölge kültüründe yer alan ancak günümüzde unutulmaya yüz tutan 30’a yakın oyun yeni nesil çocuklar tarafından oynanacak.

16 okulunu desteği ve 500’e yakın öğrencinin katılımıyla “Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Şenliği” 4 Mayıs 2016 Çarşamba günü Afşin'e bağlı Hüyüklü Mahallesi Bucak Mevkiinde gerçekleştirilecek bir etkinlikle çocuk oyunları sergilenecek.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Asef Arslan , “Afşin Kaymakamlığımız öncülüğünde, Afşin Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü, Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Belediyesi olarak ortak düzenleyeceğimiz Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Şenliğimizin hazırlıkları tamamlandı. Allah nasip ederse Hüyüklü Mahallesi Bucak Mevkiinde 4 Mayıs Çarşamba günü saat 10:00 da Şenliğimizi başlatacağız. Çocuk oyunları şenliğimize tüm halkımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi