Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, üniversitelere kayıt yaptırmak amacıyla şehre gelen öğrencileri fıstık ikramıyla karşılıyor.

2015-2016 eğitim yılı için 3-7 Ağustos arasında gerçekleştirilen üniversite kayıt işlemleri kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir dışından gelen öğrenciler için şehirler arası otobüs terminali, havaalanı ve üniversite kampüsünde 'Öğrenci Bilgilendirme Masası' açtı.
Zorlu geçen lise eğitim yıllarının ardından yaşamlarını şekillendirecek meslekleri için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ni tercih eden öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin Öğrenci Bilgilendirme Masası standında yöresel fıstık ezmesi ile karşılanırken, üniversitelerine kadar ulaşım ve rehberlik hizmetlerinden de yararlanıyorlar.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, otobüs terminali, havaalanı ve üniversite kampüsünde açılan Öğrenci Bilgilendirme Masası ile Türkiye’nin birçok farklı şehrinden Kahramanmaraş'a gelecek konuk öğrencileri ilk günlerinde yalnız bırakmayarak, kendilerini evlerinde hissedecek ortamı sağlamaya çalışacaklarını söyledi.
Öğrenci Bilgilendirme Masası hizmetiyle, üniversite öğrencileri ve ailelerine, Kahramanmaraş'a adım attıkları andan itibaren sahip çıkacaklarını ifade eden Başkan Erkoç, “Özellikle sabahın erken saatlerinde havaalanı ve otobüs terminalinden Kahramanmaraş'a giriş yapacak öğrencilere sıcak bir karşılamayla hoş geldiniz diyeceğiz. Standımıza buyur ettiğimiz konuklarımıza, Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine sunduğu hizmetler hakkında bilgi veriyoruz. Bu arada çeşitli ikramlarda da bulunuyoruz. Ayrıca kayıt yaptıracak öğrencilerin Sütçü İmam Üniversitesi'ne ulaşımlarını da sağlıyoruz” dedi.

UZMAN PERSONEL GÖREV YAPIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, stantlarda uzman personelin görev yaptığını dile getirdi. Erkoç, "Şairler ve yazarlar şehri Kahramanmaraş'a öğrenim görmek için gelen öğrencilerimize Kahramanmaraş'ın yöresel fıstık ezmesini ikram ediyoruz. Öğrencilere ayrıca; Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti, öğrenci çamaşırhanesi, gençlik merkezleri, Büyükşehir Belediyesi'nin kursları gibi hizmetleri hakkında bilgi veriliyor. Konuk üniversite öğrencilerimize hazırladığımız öğrenci rehberinin yanında, Kahramanmaraş'ın tanıtım kitapçığı da hediye ediliyor. Ayrıca öğrenciler üniversite kampüsüne götürülürken, saat 11.00 ve 15.00’te olmak üzere günde iki sefer otobüsle kısa bir şehir turu ile öğrencilerimize şehrimizin tanıtımı yapılıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi