Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bağlı Afşin Sağlık Yüksekokulu öğrencileri tarafından 'kitap okumak özgürlüktür' sloganı ile açık havada kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Şehit Er Ömer Erüstün Meydanındaki etkinlikte, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıya bir araya gelen Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin Meslek Yüksekokulu öğrencileri vatandaşlarla birlikte kitap okudu.

Yaklaşık bir saat süren kitap okuma etkinliği ile ilgili açıklama yapan Afşin Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Kara, ilçede kitap okuma oranının düşük olduğunu söyledi.

Okumanın yaşı, zamanı ve yerinin olmadığını ifade eden Kara, "Sağlık Yüksekokulu olarak Afşin'de ilkini düzenlediğimizi kitap okuma etkinliğini geleneksel hale getirmek istiyoruz. Üniversitemizde eğitimi devam eden hemşirelik bölümü öğrencilerimizin ilçedeki varlığını fark ettirmek ve kitap okuma alışkanlığını tüm halkımıza kazandırmak adına bu etkinliği devam ettirmek istiyoruz. Toplumumuzda kitap okuma alışkanlığı biraz zayıf kaldığımız bir durum. Kuran'ı Kerim'in ilk emri olan 'oku' sözü ile hareket ederek kitap okuma alışkanlığını ilk önce Afşin'imizde daha sonra Kahramanmaraş'a yaymak istiyoruz. " diye konuştu

Kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak için bir araya geldiklerini belirten Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Yeşilkaynak da, okuma alışkanlığının kazandırılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Yeşilkaynak, "Afşin genelinde okumayı yaygınlaştırmak için okumak özgürlüktür temalı kitap okuma etkinliği düzenlemeye karar verdik. Bunu her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmeyi istiyoruz. 'Oku' sözü Kuran'ı Kerim'in ilk emri. Biz başta kendimizi tanımak için toplumumuz ve dünyayı tanımak için mutlaka okumak durumundayız. Amacımız bu etkinlikleri artırarak devam ettirmek ve Afşin Sağlık Yüksekokulu ile Afşin Meslek Yüksekokulunu tanıtmak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Afşin Sağlık Yüksekokulu Sekreteri Nusret Karataş da, okul olarak sosyal faaliyetlerini devam ettireceklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi