Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kahramanmaraş'taki Eshab-ı Kehf Külliyesi kar yağışı ile beyaza büründü.

Roma döneminde Hristiyanlığı kabul ettikleri için putperestlerin zulmünden kaçan 7 gencin, köpekleri Kıtmir mağaraya sığınarak yüzlerce yıl burada uyudukları mekan olarak bilinen, milattan sonra 466 yılında yapılan mescidiyle en eski ziyaretgahlardan olan Eshab-ı Kehf Külliyesi kar yağışı sonrasında beyaz örtüyle kaplandı.

Roma, Anadolu Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminden izler taşıyan külliyenin kar güzelliği kartpostallık görüntüler oluştururken, bu anlar drone kamerasına yansıdı.

Kar yağışı sonrası yaklaşık bir metreyi bulan kar, bin 600 yıllık ziyaretgah ve Binboğa dağlarında eşsiz görüntüler oluşturdu.

2021 Mayıs-Kasım dönemini kapsayan 7 aylık dönemde, Eshab-ı Kehf Mağarası ve Külliyesi'ni görmek, dini mekanda ibadet etmek, aynı zamanda UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan bu güzide mekan yurtiçi ve yurt dışından on binlerce insan tarafından ziyaret edildi.

Editör: Haber Merkezi