Afşin Belediyesi, dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde,  “Dünya Mirası Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi” temalı stant ile ziyaretçi karşısına çıktı.

Dünya Mirası Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi standının turizmciler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "22. kez kapılarını açan EMITT, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getirdi. EMITT, bu yıl 60 bin metrekarelik alanda 108 ülkeden katılımcıyı ağırlıyor. Bizde Afşin Belediyesi olarak başta UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesinde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesini ve ilçemizin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak için yerimizi aldık." dedi.

- Afşin'i İstanbul'a taşıdık

İlk günden itibaren Eshab-ı Kehf standının ziyaretçi akınına uğradığını söyleyen Güven," Bölgesinde lider ve dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT, 22 yıldır sektöre yeni iş ve işbirliği fırsatları sunan turizm zirvesinde. Afşin Belediyesi olarak yine yerimizi aldık. Afşin'i İstanbul'a taşıdık. Farklı ülkelerin ve yerel de il, ilçelerin ayrıca tatil planı yapan tüm kesimin büyük önem verdiği 22'nci Uluslararası turizm fuarına katılımın oldukça güzel. Fuarın ilçemizin tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. İlçemiz konumu, coğrafyası ve tarihi ile cennetten bir yer. Bu anlamda bizde belediye olarak yaptığımız hazırlıklarımızda ilçemizi en iyi şekilde temsil edip, tanıtımını yapacağız." açıklamasında bulundu.

- Turizmde bizde varız

Afşin olarak turizm payını fazlasıyla almak istediklerini ve 4 yıllık çabanın sonuç verdiğini ifade eden Güven, "Aralıksız olarak 4 yıldır EMITT fuarındayız. 20 tane yabancı seyahat acentesiyle irtibat kurduk. Standımızı ziyaret edecekler. Turizm alanında bizde varız demek için çaba sarf ediyorduk. Nihayetinde bu çabamız sonuç vermeye başladı. Bu fuardaki kazanımlarımızı Eshab-ı Kehf Külliyemizde ağırlayacağımızı düşünüyoruz."diye konuştu.

Eshab-ı Kehf Standını ziyaret eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil ise, "Eshab-ı Kehf'in UNESCO Dünya Mirasları kalıcı listesine alınması bizim için, inanç turizmimiz için çok önemli. Bunun için Afşin Belediyemizle birlikte önemli çalışmalarımız, adımlarımız oldu. Afşin'imizi, Eshab-ı Kehf'imiz dünyaya ve Türkiye'ye tanıttığı için Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e ve ekibine teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi