Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, " 16 Nisan'dan sonra siyaset daha da güçlenecek, siyaset yapmadan partilerinde konforlu bir şekilde muhalefet yapanlar, siyaset yapmak zorunda kalacaklar."dedi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Afşin Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksekokulu tarafından Afşin Rabia Parkında düzenlenen piknik organizasyonunda, üniversiteli gençlere buluştu.

16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasının Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini ifade eden Ünal, " 16 Nisan'da genel seçim, yerel seçim olmayacak. Her bir vatandaşımız Türkiye'nin geleceğine dair kara verecek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve anayasa değişikliği siyasi bir mesele değil. Fakat ülkenin geleceğini siyasetin belirlemesi açısından çok önemli bir meseledir. 16 Nisan, ilk defa Türkiye Cumhuriyetinde bizim yönetim şeklimizin sivil siyaset tarafından belirleneceği bir süreç, o yüzden çok değerli ve kıymetli." dedi.

Gençlerin siyasete katılmasının Türkiye'yi daha çok ileri götüreceğini söyleyen Ünal, şöyle devam etti:

" Gençlerimizin düşüncelerini hayata geçireceği yer Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Milletvekilliği, siyaset bir meslek değildir. Siyaset bir kariyer yeri, değildir. siayaset bir temsil yeridir. Eğer gençlerimiz, kendi akranlarını temsil etmek ve ihtiyaçlarını, taleplerini, düşüncelerini meclise taşımak ve yasalaştırmak istiyorsa Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz sahibi olması gerektiğine inanıyoruz. "

Siyasetin milletin iradesinin devlete taşınması açsından çok önemli olduğunu söyleyen ünal, " 16 Nisan'ın ardından siyaset yapmayanlar siyaset yapmak zorunda kalacak. Yıllarca siyasetin kötü bir şey olduğu anlatıldı. İnsanlara siyasete, bulaşma denildi. Siyaset, bu aziz milletin iradesini devlete taşımasıdır, söz de, karar da milletindir gerçeğini devlete çatmaktır ve onun için güzel bir şeydir. Bir yerde siyaset yoksa bir yerde siyaset karar verici değilse orada millet dışında bazı güçler iş çeviriyor demektir. 16 Nisan'dan sonra siyaset daha da güçlenecek. Siyaset yapmadan partilerinde konforlu bir şekilde muhalefet yapanlar, siyaset yapmak zorunda kalacaklar. İnşallah 16 nisandan sonra siyaset daha da gençleşecek, gençlerimizi siyasete daha çok katılacak ve gençlerimiz TBMM'de temsil edilecek. Ben Türkiye'nin açık olduğuna inanıyorum. Bu şehirde yaşayan insanlarla burada üniversite okuyan gençlerin bir araya gelmesi, sorunlarıyla ilgilenmesi çok güzel. Biz hep birlikte Türkiye'yiz derken de bunu kast ediyoruz. " diye konuştu.

Türkiye'nin geçmişteki koalisyon süreçlerinde sıkıntılı dönemler yaşadığını aktaran AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Önemli bir süreçteyiz, tarihi bir süreçteyiz. Aslında şöyle bir geçmişimize baktığımızda Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana gerçekten zor dönemler yaşadık. 1950’lere kadar tek parti dönemi daha sonra görünüşte çok partili dönemi ve ondan sonra ki süreçte Adnan Menderes süreci, Turgut Özal süreci olsun özellikle tek partili dönemde Türkiye’nin daha fazla hizmet aldığı diğer koalisyon süreçlerinde maalesef hep irtifa kaybettiği sıkıntılı dönemler yaşadık." dedi.

Mevcut sistemin yürütme, yargı ve yasama organlarında he zaman içinde sıkıntılar barındırdığını, 16 Nisan'daki halk oylamasıyla bu arızaların giderileceğini belirten Çitil, " Şimdiki sistemi şöyle bir incelediğimizde çok demokratik bir sistem gibi. Rejim olarak Cumhuriyet ama sistem olarak birtakım sıkıntılar var. Yürütme, yargı ve yasama boyutunda hem hizmette hem demokratikleşme anlamında sıkıntılar doğurdu. Maalesef baskılarla dolu bir süreç yaşandı. Son 14-15 yılda AK Partimizin de iktidara gelmesiyle birlikte özgürlük, demokrasi, sosyal, siyasal ve teknolojik alanda gerçekten çok büyük bir yol kat ettik. Bununda en büyük sebebi tek başına iktidar olmamız. Ve belli dönemlerde de Cumhurbaşkanı ile Başbakanın ve meclisin çoğunluğunun aynı şekilde fikir birliği içerisinde olup beraber hareket etmesiyle hizmet değerinde yükselmesine vesile oldu." diye konuştu.

AK Parti'nin iktidar süresince ulaştırma, sağlık ve diğer alanlarda Türkiye'nin çağ atladığını ifade eden Çitil, konuşmasına şöyle devam etti:

"Artık bölgede ve dünya da sosyal bir devlet olduk. Küresel anlamda diğer ülkeler sıkıntı yaşarken Türkiye büyümeyi başardı.  Özellikle son günlerde ve 15 Temmuz sürecinden sonra bazı ülkelerde kendilerini açık ettiler. Allah’a şükür bu 15 yılda güzel hizmetler verdik. Artık gelişen bir Türkiye var ilerleyen bir Türkiye var. İnşallah 15 Temmuz’da ki birlik beraberlik ruhu yine tecelli eder ve 16 Nisan'da ezici bir çoğunlukla sandıklardan evet çıkar.Yeni Cumhurbaşkanlığı hükmet sistemimizde de ülkemize hizmet etmeye devam ederiz. "

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Önümüzde bir referandum süreci var. Süreçle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Her vesileyle sizlere Afşinli hemşehrilerimize, değerli kardeşlerimize referandum hakkında bilgi veriyoruz. Anlatmaya çalışıyoruz. Benim bu konuda söyleyeceğim çok kısa bir söz var. Bu muhtar seçimi değil, milletvekili seçimi değil, belediye başkanlığı seçimi değil bu seçim çocuklarımızın geleceğini, torunlarımızın geleceğini belirleyeceğimiz tercihle ilgili referandum. Güçlü Türkiye için, aydınlık yarınlar için hep birlikte evet dememiz gerektiğini belirtiyorum. Hepiniz hoş geldiniz rabbim yar ve yardımcımız olsun." açıklamasında bulundu.

Son olarak konuşma yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman," Bir kavim kendi halini değiştirmedikçe rabbim onların hallerini değiştirmez. Bize düşen günün muhasebesini yapmak, bugün hak yolunda olmak, yarınla da ilgili rabbimizden hayırlısını dilemek düşer. Ülkemiz önemli bir virajı çok önemli günleri yaşıyor. Ülkelerinin kahramanları kendisinden sonrası için milletini düşünüp onların mutluluğu yarınlarında huzuru üzerlerinde oluşan algıları önlemek için büyük değişimleri büyük liderler yapar. Bu ülkenin kahramanı 15 yıldır bu ülkeyi kahramanca yöneten Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin yarınlarında da daha güzel ülke için çocuklarımıza daha rahat bir yarınlar için önümüze getirdiği anayasa referandumunda Afşinliler olarak hep beraber diyoruz ki evet, daha güzel günler için evet, daha mutlu yarınlar için evet diyoruz. Ben bu duygularla 16 Nisan’da Afşin’de en güzel neticeyi alacağımızı görüyor, hepinizi sevgiyle selamlıyor Allah’a emanet ediyorum." dedi.

Piknik programı, Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, Gençlik Kolları Başkanı Erkam Genç, Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış,  Afşin MYO Öğrenci Temsilcisi Aytekin Özgül, partililer ve öğrenciler ile hatıra çektirmesinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi