AK Parti Afşin 6. Olağan İlçe Kongresi'nde Ünal Peköz ve Mehmet Ali Taşkale'nin listeleri yarışıyor.

EÜAŞ Site 1 Sosyal Tesislerinde ‘Millete Hizmet Yolunda Kutlu Yürüyüşe Devam’ sloganıyla gerçekleştirilen AK Parti Afşin 6. Olağan İlçe Kongresi'nde mevcut Başkan Ünal Peköz ve Mehmet Ali Taşkale yarışıyor.

AK Parti Afşin 6. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Türkiye'nin, gezi süreciyle başlayan 17-25 Aralık olaylarıyla devam eden, 15 Temmuz darbe girişimiyle bizzat işgal girişimine dönüşen göğüs göğse bir mücadele sürdürdüğünü belirtti.

15 Temmuz sürecinin devam ettiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "15 Temmuz'dan sonra sanki bu ülkede bir darbe girişimi olmamış gibi müttefiklerimiz ve modern ortaklarımızın sessiz kaldığı ve sonrasında da bu işgal girişimine kalkışanlara sığınma hakkı verildiği, korunduğu zamanları yaşıyoruz. 15 Temmuz devam ediyor. Türkiye ölçeğinde sürdürülen mücadele şuanda küresel ölçeğe taşınmış durumda. Şuanda her birimiz göğüs göğse mücadeleye devam ediyoruz. AK Parti teşkilatları olarak milletin sandıkta bize emanet ettiği iradesini muhafaza için yoğun bir mücadele veriyoruz.  " dedi.

Türkiye'nin üzerine oynanan oyunların herkesin farkında olmasını isteyen Ünal, "Vatandaşlarımız, ülkemizde üzerine sergilenen tiyatroyu, cambaza bak oyununu fark etti, gördü. Bu oyunlar oynanırken bize düşen görevler var. Bizim hastanemiz, okulumuz, yolumuz kısacası halkımızın hizmetleri yapılır. Son 6 yılda bölgemizde dev yatırımlar yapıldı. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında ve Türkiye'ye verilen bu savaşın tek bir sebebi var, o da halkın iradesini ve bu ruhu yok etmek. Geçmişte olduğu gibi teslimiyetçi politikalar içerisinde olsak, bu ruhu ortadan kaldırmak için Kuran'ı yasaklayan, namaz kılanı horlayan bir tavır içersine girsek bizim dünya ile bir sorunumuz olur mu? Bu mücadele, bu savaş halkımızın yaşattığı bu ruha ve iradesine karşı. Bu ruhu yok etmek istiyorlar. Yurtdışındaki FETÖ'cüler 165 ülkede Türkiye karşıtı bir propaganda yürütüyorlar. İçerdekilerde diyor ki aynı gemide değiliz, bu savaş AK Partiye karşı. Bu savaş Türkiye'ye karşı değil diyorlar. Peki, AK Parti kim. AK Parti, bu ülkede yüzde 52 oy almış ve kıymetli olmasının sebebi bu millet tarafından seçilmiş olmasıdır."

ABD'de devam eden Reza Zarrab davasında ilişkin açıklamalarda bulunan Ünal, şöyle konuştu:

" ABD'de devam eden dava ambargo delindiği için mi? Hayır. Eğer ambargo davası olsaydı ambargoyu konuşurlardı. Davada neyi konuşuyorlar Tayyip Erdoğan'nı konuşuyorlar, Türkiye'yi konuşuyorlar. Peki onlara kim lojistik destek veriyor? Onları da gördük. Amerika'daki kaçak FETÖ'cü yargı mensupları. Mahkemeden kimlerin çıktığını televizyonlardan görüyoruz.  Bu davaları bilgi olarak besleyen, oradaki rehin alınmış adama ne söylenmesi gerektiğini ezberleten kişileri görüyoruz. Biz bunlara karşı mücadele veriyoruz. İnşallah bütün bu oyunları bozacağız. Türkiye ilerlemeye, yükselmeye devam edecek."

Daha sonra konuşma gerçekleştiren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, "Bugün Partimizin Afşin 6.Olağan İlçe Kongresindeyiz. Sizler kadar bizlerde heyecanlıyız. Hepimiz Afşin’imiz ve ülkemiz için mücadele ediyoruz. Ülkemiz çok zor dönemlerden geçti darbe teşebbüsü atlattık ve bir referandum süreci geçirdik. Afşin her zaman olduğu gibi yine desteklerini esirgemedi ve inanıyorum ki desteğine devam edecek. Rabbim tüm halkımızı korusun. Yapılan bu kongre hem Afşin için hem Kahramanmaraş hem de ülkemiz için hayırlara vesile olur. "diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  "Bugünkü kongremizde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde ümmeti, vatanı, milleti kutlu yürüyüşe devam edeceğiz. Dünya üzerinde tüm mazlumlara umut olabileceksek bunu yapmak zorundayız. Başkasının sözüyle oturup kalkan geleneklerine törelerine uymayan ben varsa varım, yoksa yokum diyen insanlar yüzünden toplum sıkıntıya düşmüştür. Bizim töremizde liderin izinde gitmek var.

Göreve geldiğimiz günden beri, sosyal tesislerimiz yeşil alanlarımız üretici pazarımız, hizmete girdi. Afşin’de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde alt yapı çalışmaları başladı. Şebeke çalışmaları yenileniyor. Afşin’de üst yapıda önemli bir aşamaya gelindi. Yine 350 yıllık tarihi bir konağın restoresini tamamladık.  Kültür merkezimiz tamamlanmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Kısacası bu hizmetler yapılır. Önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde diri ve iri olarak bu bayrağı taşımak. Çünkü sorumluluğumuz büyük. Sadece Afşin’in sadece Kahramanmaraş’ın sadece Türkiye’nin değil, Tüm İslam ümmetinin sorumluluğu sizlerin ve bizlerin elinde. Bugünkü yapılan kongremiz hayırlara vesile olur inşallah. Hepinize saygılarımı sunuyorum." açıklamasında bulundu.

Afşin'in AK Partinin çok önemli güçlerinden biri olduğunu söyleyen AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, "Afşin Teşkilatımız ve Afşin ilçemiz AK Partinin çok önemli güçlerinden biri. 16 Nisan Referandumunda Afşin en yüksek oy artışını gösteren ilçemiz oldu. Afşinli kardeşlerimin bir özelliği var. Milli ve manevi durumlar söz konusu olduğunda onlar buna çok çabuk tepki veriyorlar ve çok çabuk destek oluyorlar. Bu bizim ve davamız için çok önemli. 2019’da yeni bir seçim yeni bir dönüşümün ve yeni bir sistemin hayata geçmesini sağlayacağız. Yine Afşin’den 16 Nisan’da göstermiş oldukları desteği görmek istiyoruz.

İlçe Başkanı adaylarımız belli olur. Yönetimler belli olur. Yeni mahalle başkanları olur, belediye başkanlarımız seçilir ama daha önemli bir şey var. Memleketin geleceği ve aydınlığı. Siz bu endişeyi her seçimde taşınız ve belki de bu davayla sandığa gittiniz.

Bizi birbirimizden ayıracak şeylere müsaade etmeyelim. Birbirimizin koluna girerek daha sıkı davranarak birlik ve beraberlik içerisinde bu kongreyi tamamlayacağımızdan eminim.  İnşallah sonuç hem Afşin’imiz için hem Kahramanmaraş’ımız için hem de ülkemiz için hayırlı olur. " ifadelerine yer verdi.

Genel Kurulda 401 delege, başkan adaylığını açıklayan Mehmet Ali Taşkale ve Ünal Peköz'ün listesine oy kullanacak.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Partisi Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş İl Koordinatörü, Manisa Milletvekili İsmail Bilen, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Veysi Kaynak, Mehmet İlker Çitil, İmran Kılıç ve Uğur Dilipak, AK Parti Kahramanmaraş eski milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bilal Eker, AK Parti Nurhak İlçe Başkanı Mehmet İnan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir ve çok sayıda partili katıldı.

Editör: Haber Merkezi