Son günlerde yaşanan hain terör saldırıları ve şehit haberleri üzerine bir taziye mesajı yayınlayan, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet’ ilkesinden hiçbir şart altında taviz verilmeyeceği gerçeğinin terör odaklarına anladıkları dilden anlatıldığını söyledi.

Mahir Ünal, mesajında şehitlerin hiçbir zaman milletimiz tarafından unutulmayacağını ve kıyamete kadar dualarla, saygı ve sevgiyle hatırlanacağının altını çizdi.

Terörün hedefinin milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak olduğunu ifade eden Mahir Ünal,  “Güvenlik güçlerimiz terörle mücadelede milletimizin desteğiyle, hükümetiyle bu belayı defedecek güçtedir” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Lice’de Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz’ın haberini daha önceki aziz şehitlerimizin haberleri gibi derin bir üzüntü içerisinde aldım. Kahramanmaraşlı şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ökkeş Korkmaz tıpkı diğer şehitler ve Çanakkale, Sakarya, Sarıkamış, Yemen gibi binlerce cephede canını feda eden dedeleri gibi bu vatanın onuru, yıldızı olmuştur. Şüphesiz ki milletimiz kahraman şehitlerini hiçbir zaman unutmayacak, sonsuza kadar dualarla, saygı ve sevgiyle hatırlayacaktır.”

Mahir Ünal; “Baskı, pusu, silah ve terör ile bir şeyler elde edeceğini düşünenler, kamu düzenini bozmaya çalışanlar, ortaya çıkardıkları şiddet sarmalı içinde boğulacak bir sürecin içine girmektedir. Terör eylemlerini kışkırtan ve bu tür eylemleri meşru veya kaçınılmaz bulanlar yaşanan olaylardan ‘sorumsuz’ olmadıklarını bilmelidir. Şiddet ve silahlı terör eylemleri ile Türkiye’nin birliğine, kardeşliğine kurşun atanlara karşı topyekûn karşı durmalı ve teröre karşı ortak tavır alınmalıdır. Terörü ve teröristi meşru ve savunma refleksi olarak gören siyasi uzantılar, silahlı eylemlerle ülke birliğimize kastedenler ile aralarına mesafe koymalıdırlar” şeklinde konuştu.

Terörü lanetleyen TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, mesajını, “‘Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet’ ilkesinden hiçbir şart altında taviz verilmeyeceği gerçeği, bu terör odaklarına anladıkları dilden anlatılmaktadır. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyen hainler hiçbir zaman kirli emellerine ulaşamayacaktır. Terörün hedefi milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaktır. Güvenlik güçlerimiz terörle mücadelede milletimizin desteğiyle, hükümetiyle bu belayı defedecek güçtedir. Terörle mücadeledeki azim ve kararlılık artarak devam edecektir. Bir kez daha terörist saldırıları lanetliyor, memleketimizin her bir köşesinde vatanı için şehit olan asker, polis ve vatandaşımıza yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve güvenlik teşkilatlarımıza sabr-ı cemil ve başsağlığı niyaz ediyorum” cümleleri ile tamamladı.

Editör: Haber Merkezi