AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Bu ülkede bazı akademisyenlerin veya Türk Tabipler Birliğinin, terör örgütünün yaptığı infazlara, katliamlara ses çıkardığını gördünüz mü? Hayır. Ama devlet, bu katliamları, infazları engellemek için harekete geçtiğinde, bu efendiler harekete geçer hemen. Neden? Görevliler çünkü. Bu ülkedeki ihaneti, terör seviciliği korumakla görevliler." dedi.

Kahramankazan Belediyesince, belediyede düzenlenen "Sosyal Medya Akademisi" isimli çalıştayda konuşan Ünal, üniversitelerdeki pek çok akademisyenin genç beyinleri ülkeye düşman olarak yetiştirdiğini öne sürdü.

Ünal, Zeytin Dalı Harekatı'nda hedef alınan teröristleri "ifade özgürlüğü" adı altında öven, sempati duyulmasını sağlayan akademisyenler olduğunu, bu akademisyenlerin gençlere orduyu katil, ülkeyi geri kalmış olarak anlattığını söyledi.

Dünyanın hiçbir yerinde, bir ülkenin değerlerine, varlığına, bekasına, güvenliğine ihanetin kabul edilebilir olmadığına işaret eden Ünal, birilerinin ülkeyi, milleti aşağılamasına, hor görmesine, geri kalmış göstermesine, ülkenin değerleriyle inançlarıyla alay etmesine izin verilmemesi gerektiğini ve ihanetin adının özgürlük olamayacağını vurguladı.

"HDP'li belediyeler devletin ödeneğini Kandil'e verdiler"

Mahir Ünal, ayrıca, HDP'li belediyelerin devletin aktardığı ödenekleri Kandil'e verdiklerini, belediye kepçeleriyle el yapımı patlayıcıların yerleştirilmesi için hendek kazdıklarını söyledi.

El yapımı patlayıcılarla çocukların ve kadınların da katledildiğini belirten Ünal, şöyle devam etti:

"Bu ülkede bazı akademisyenlerin veya Türk Tabipler Birliğinin, terör örgütünün yaptığı infazlara, katliamlara ses çıkardığını gördünüz mü? Hayır. Ama devlet, bu katliamları, infazları engellemek için harekete geçtiğinde, bu efendiler harekete geçer hemen. Neden? Görevliler çünkü. Bu ülkedeki ihaneti, terör seviciliği korumakla görevliler. Bunu da ifade özgürlüğüyle yapıyorlar. İfade özgürlüğünün ne olduğunu biliyoruz, hukuk okuduk, hukuk felsefesi de okuduk. İfade özgürlüğü, bireyin vicdanı bir yasal düzenlemeyle çelişirse, TBMM'nin yasama organının gerçekleştirdiği yasal düzenlemeyle, bireyin vicdanı arasında bir çelişki ortaya çıkarsa, birey kendi vicdanını takip etmek hakkına sahiptir. Buna vicdani hak diyoruz. Bu vicdani hakkını ifade etme özgürlüğü vardır. Buna da ifade özgürlüğü diyoruz ama bu bir bireysel haktır. Bu, terör seviciliği, ihanet, terör örgütlerinin şiddet propagandası yapmak için kullanılmaz. Bizi kandırmayın."

"Sınırlarımızı terörden temizliyoruz"

Mahir Ünal, terör örgütünün etkisinin hem şehirlerde hem kırsalda bitirildiğine dikkati çekerek, "Sınır ötesinde de terör örgütünün canına okuyoruz. Bizim sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör koridorunu Fırat Kalkanı ile bir hançer gibi kestik. Şimdi Afrin'deki terör unsurlarını temizliyoruz." diye konuştu.

Ana muhalefetin, Özgür Suriye Ordusu'nu terörist gibi gösterdiğini söyleyen Ünal, "Siz bunların PYD'ye, YPG'ye, PKK'ya tek bir kelime ettiğini duydunuz mu, etmezler ama hamdolsun biz sınırlarımızı terörden temizliyoruz. Artık Reyhanlı'ya, Kilis'e, değişik yerlerine roketlerin düştüğü bir Türkiye olmayacak. Sınır güvenliğimizi sağlayacağız." ifadesini kullandı.

"Katil nesil yetiştirdiklerini tüm dünya gördü"

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütünce geçmişte kullanılan "Altın nesil yetiştiriyoruz." argümanına atıfta bulunarak, "Altın nesil yetiştirdiklerini iddia edenlerin nasıl bir katil nesil yetiştirdiklerini tüm dünya gördü. Daha çok çalışacağız, üreteceğiz, sadece milletin değil, ümmetin lideri olan Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında, onun gösterdiği vizyonda, ufukla daha çok koşturarak, birlik ve beraberlik içinde daha çok koşturarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nasıl bir güç olduğunu herkese göstereceğiz." sözlerini sarf etti.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan kısa filmin gösterildiği etkinlikte, Ertürk, Ünal'a Kahramankazan ilçesinin simgesini takdim etti.

Ünal ve beraberindekiler, daha sonra Kahramankazan 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Yardımlaşma Derneği üyeleri ile belediye binasında verilen yemekte bir araya geldi.

Editör: Haber Merkezi