AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal tarafından başlatılan ve üçüncüsü yapılan Elbistan, Ekinözü ve Nurhak Koordinasyon Toplantısı, sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.
Toplantıda yapılan çalışmalara da değinen Ünal, doğalgaz konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile birlikte hareket ettiklerini ifade ederek, “İnşallah biz seçimlerden önce doğalgaz boru hattının inşaat, yani uygulama, kazı aşamasını başlatacağız. Dolayısıyla biraz gecikmeyle de olsa doğalgazımıza kavuşacağız” dedi.
AEL Memur Sitesi Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Ekinözü Belediye Başkanı Erol Üstü, AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek ve oda yöneticileri ile davetliler katıldılar.
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun yaptığı açış konuşmasında, yapılan toplantıların önemine değindi. Elbistan’da KÖYDES ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmaları değerlendiren Kaymakam Akkoyun, “Elbistan Hükümet Konağı kazandırma amacındayız ve bu konuda da çalışmalarımızı inşallah bugünden itibaren başlatıyoruz. Bu konudaki desteklerinden dolayı sayın grup başkan vekilimize teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç ile Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, ilçelerinde yapılan yatırımlar ve sorunlar hakkında bilgi verdiler.
Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ise, göreve geldikleri günden bu zamana kadar yaptıkları hizmetlerden bazılarını anlatırken, notunda sadece 75 kalem hizmet yer aldığını ancak, yapılan çalışmaların çok daha fazla olduğunu kaydetti.
Hesap soran devletten, hesap veren devlete geçiş
Toplantıda bir değerlendirme yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, düzenledikleri bu toplantıların, hesap soran devletten, hesap veren devlete geçiş olduğunu vurguladı.
Ünal, şunları söyledi:
“Bu toplantıları biliyorsunuz Kahramanmaraş’ın tamamında yapıyoruz ve uzun süreden beri devam ettiriyoruz. Bu toplantılar, hesap soran devletten, hesap veren devlete geçişin bir göstergesidir. Yani burada devlet erkanı seçilmişlerle, milletvekiliyle, kaymakamıyla, bürokratıyla, sivil topum kuruluşlarının önünde yatırımların takibini, değerlendirmesini sizlerle tartışıyor. Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdürü sayın Abdullah Kocapınar bugün aramızda. Sanayi Geliştirme Genel Müdürümüz sayın Süfyan Emiroğlu yine aramızda. Kahramanmaraş’ımızı bir tarih ve kültür şehri olarak yeniden ayağa kaldırmak için bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle hem Kahramanmaraş içerisinde bir kültür yolu oluşturmak, hem Kahramanmaraş merkez ve Elbistan merkezde bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Elbistan’ımız Dulkadiroğlu Beyliği’nin kurulduğu merkez. Ulu Cami ve etrafında şekillenen bir ada var. Ulu Cami, hemen arkasında Dulkadiroğlu Sarayı, Selçuk Hamamı, Ümmetbaba, orada bir zaviye var, Çarşı Camii burada bir adayı tıpkı Odunpazarı, Beypazarı örneğinde olduğu gibi tarihi kimliğiyle ortaya çıkarmak, yani Elbistan’a gelindiğinde Elbistan burasıdır, çekirdeği burasıdır, tarihi doku burada muhafaza ediliyorun gerçekleşmesi gerekiyor. Onun için bir çalışma başlattık. Eshab-ı Kehf’i ziyaret ettik ve eksiklerine baktık. Biz 10 yıldan beri temel ihtiyaçları çözdük. Bu ülkenin güvenlik sorunlarını çözdük. Güvenlik ihtiyacını çözdük. Milli Birlik ve Beraberlik Projesi ile birlikte de sevgi, saygı, kaynaşma bunları şuanda çözüyoruz. Dolayısıyla artık şu soruyu sorabiliriz. Yani bugüne kadar ihmal edilmiş, bizim karakterimizi, hafızamızı, kimliğimizi oluşturan tarihi eserleri, kültürümüzü maneviyatımızı oluşturan toprağımızın tapusu niteliğindeki o eserlerin ayağa kaldırılması ve yeniden inşa edilmesi artık birinci önceliğimiz haline geldi.”
Elbistan ve Afşin’e doğalgaz getirilmesi için yapılan çalışmaları da anlatan Ünal, bu konuda Enerji Bakanlığı ile ortak hareket ettiklerini söyledi. Ünal, “300 Yataklı Bölge Hastanesi ile ilgili sorun çözüldü. Biliyorsunuz 24 Ekim’de ihalesi yapılıyor ve ihalesi yapıldıktan sonra da biz orayı yapılmış sayıyoruz. Fakat doğalgaz çalışmalarıyla ilgili geçen gün sayın Enerji Bakanımız Meclis Genel Kurulu’nda açıkladı, 2 yıldan beri sürdürdüğümüz çalışmalar var ve bu çalışmaları Enerji Bakanlığı ile birlikte yürütüyoruz. Bunun altını çizerek söylüyorum. Bu proje Enerji Bakanlığı ile bizim ortak projemiz. Neden? Çünkü gelen doğalgazın yüzde 60’ını termik santraller kullanacak, yüzde 40’ını ise Elbistan ve Afşin kullanacak. Dolayısıyla doğalgaz iletim hattının oluşturulması projesi bakanlıkla siyasetin ortak projesi. Ama maalesef daha öncede açıklamışım hatırlarsanız, bürokrasiden kaynaklanan bir ihale iptali işi oldukça geciktirdi. Ama sayın bakanımızın genel kurulda yaptığı açıklama bizi rahatlattı. İnşallah biz seçimlerden önce doğalgaz boru hattının inşaat, yani uygulama, kazı aşamasını başlatacağız. Dolayısıyla biraz gecikmeyle de olsa doğalgazımıza kavuşacağız” dedi.
Toplantının son bölümünde ise soru-cevap bölümüne geçildi. Toplantıya katılan sivil toplum örgütü temsilcileri, oda ve dernek yöneticileri istek, talep ve şikayetlerini iletirken, tüm sorunlar not alınarak, çözümü için çalışma yapılacağı bilgisi verildi.
Editör: Haber Merkezi