AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "15 yıldır 'Elif' gibi dim dik duran, millete verdiği her sözü yerine getiren, derdi davası milletin huzuru ve refahı olan bir Cumhurbaşkanımız var." dedi.

Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü misafirhanesinde mahalle muhtarları ile bir araya gelen Milletvekili Ünal, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasının önemine dikkat çekti.

"15 yıldır 'Elif' gibi dim dik duran, millete verdiği her sözü yerine getiren, derdi davası milletin huzuru ve refahı olan bir Cumhurbaşkanımız var." diyen Ünal, şimdi 15 yıllık deneyim, sadakat ve dürüstlükle vatandaşın önüne bir paket getirildiğini belirtti.

"Şimdi biz bu dürüstlüğe, sadakate deneyime, 15 yıldır verilmiş sözlerin tutulmasına mı bakacağız. Yoksa bütün tarihi boyunca milletle uğraşan, millete düşmanlık yapan, milletin yanında durmayan, milletin hayrına yapılan her şeye hayır diyenlerin yanında mı duracağız. Aslında mesele son derece açık ve net." ifadelerinin kullanan Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkede yaklaşık 45 yıldır siyaset yaptığını hatırlattı.

Bugüne kadar her söylediği sözün bedelini ödemiş bir liderin önlerinde durduğunu aktaran Ünal, şöyle devam etti:

"Bizim önümüze getirdiği değişikliği madde madde tartışabiliriz, konuşabiliriz. Sorumsuz Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, Anayasa 104. maddesiyle başlayan ve bugün Recep Tayyip Erdoğan'ı da anayasal zırh altına alan sorunsuzluğu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan üzerinden kaldırıp, 'ben sorumlu olacağım' diyorsa bunun neresi kötü, yargılanamayan cumhurbaşkanını yargılanabilir bir cumhurbaşkanına dönüştürüyorsa, cumhurbaşkanı meclis ve yargı denetimine açıyorsa bunun neresi kötü. Sınırsız yetkilerini sınırlıyor ve anayasal çerçeve altına alıyorsa bunun neresi kötü. Bu nedenle biz kimin ne söylediğine baktığımızda bizim nerede durmamız gerektiği açık ve net bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu mesele siyasi bir meselede değil."

Ünal, muhtarların hepsinin bu ülkede nelerin yaşadığını hatırladığını, bu ülkede geçmişlerde 1960, 1965, 1970 ve 1980'lerde muhtarların ne sıkıntılar yaşadığını herkesin çok iyi bildiğini belirterek, askerlerin kurduğu düzeni milletin tamamen değiştirdiğini, bunu da anayasal olarak kurumsallaştırıp değişimi kalıcı hale getirdiklerini söyledi.

Toplantıya, eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir ve Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ile mahalle muhtarları katıldı.

Editör: Haber Merkezi