Afşin'e toplu açılış programına katılmak için gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, ilçede yapılan yatırımları yerinde inceledi.

Afşinbey Caddesi için yapılan drenaj ve altyapı çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, Afşin'in en önemli sorunlarının başında gelen içme suyu ve şehir altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde yürütmüş olduğu önemli çalışmaların olduğunu söyleyen Ünal, "Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçe belediyelerimiz çalışmalarına hızlı bir şekilde başladılar. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin hem Afşin'de hem de Elbistan'da yürütmüş olduğu önemli çalışmalar var. Şuanda Afşin şehir girişi yapımına ilişkin şehir drenaj kanallarının düzenlenmesi işi yapılmakta ve bizlerde çalışmaları yerinde incelemek adına burada bulunuyoruz. Ayrıca Afşin'imizin en önemli sorunlarından biri olan içme suyu sorunu çözmek adına yaptığımız içme suyu şebekesi ve alt yapı çalışmalarını inceledik. Afşin'in içme suyu çözüldüğü takdirde inşallah 100 yıl boyunca bir daha suyla alakalı bir sorun olmayacak. Çünkü yapılan bu yatırımlar Afşin'in önündeki 100 yılı kapsayan bir proje olacak. Bu hizmetler için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'a ve Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Bütün ilçelerde belediye çalışmalarının hız kazandığını belirten Ünal, "Havaların düzelmesiyle birlikte Kahramanmaraş merkez dahil olmak üzere bütün ilçelerimizde hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Mayıs ayında Afşin'imizin ana girişi olan Afşinbey Caddesinde asfalt çalışmalarımız tamamlanacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. "diye konuştu.

Afşin’in İçme suyu Şebeke Sorunu Çözülüyor!

Afşin İlçesinde mevcut şebeke hattının işlevini yerine getirememesi ve buna bağlı olarak kayıp kaçak oranının çok yüksek seviyelerde olması nedeniyle Afşin İlçesine 232.000 metre uzunluğunda yeni içme suyu şebeke hattı çekiliyor. 2016 yılında tamamlanması hedeflenen işin maliyeti 16.5 Milyon TL’dir.

 

Çöllolar Terfi Hattı Projesi bu yaz tamamlanacak!

Çöllolar terfi hattı projesi çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Çalışmaların bu yaz bitirilip suyun Afşin’e verilmesi hedefleniyor.

 

Atıksu Arıtma Tesisi Mayıs’ta Faaliyete Geçiyor!

Afşin İlçesinde yapımı büyük oranda tamamlanmış olan Atıksu Arıtma Tesisi, mayıs ayında faaliyete geçecektir.

 

Afşinbey Caddesine 2500 Metre Yağmursuyu Hattı!

KASKİ Genel Müdürlüğü, aşırı yağışların meydana geldiği dönemlerde vatandaşların zor anlar yaşaması nedeniyle Afşinbey caddesine 2500 metre yağmursuyu hattı yapım inşaatına başlamıştır. Çalışmaların büyük kısmı tamamlanmış olup en kısa zamanda bitirilmesi hedeflenmektedir.

 

Yatırımları inceleyen Ünal'a, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Milletvekili Adayı Mehmet İlker Çitil, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ile çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi