Bir dizi temel atma ve açılış programı için Afşin'e gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Afşin'de bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Afşin'de bulunan sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, STK'ların sorunlarını dinledi.

Toplantıda konuşma yapan Grup Başkanvekili Ünal, "Son derece kritik yasaların meclisten geçmesi ve yasalaşması konusundaki yoğunluktan dolayı Afşin'e üç, dört ay gelemedim. Ama Afşin, bu süre içerinde çok olumlu mesafeler kat etmiş. Bu beni son derece mutlu etti. Afşin Belediyemiz çok ciddi yatırımlara başlamamış ve çok ciddi birlik ve bütünlüğün sağlanmış olduğunu gördüm." dedi.

2011 Genel Seçimlerinin ardından Afşin'e yapılan yatırımları anlatan Ünal, " Afşin'imize 4 yıl içerisinde 8 tane okul yaptık ve 3 tane okulumuzda bitmek üzere. Adliye Sarayı, Afşin Hükümet Konağı tamamlandı. Afşin Devlet Hastanesi ek binası hizmete kazandırıldı. En son teknolojiyle, anti bakteriyel borular kullanılarak  Afşin içme suyu şebekesi işi devam ediyor. Afşin şehir girişini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz yapmaya başladı. İnşallah 10 Mayıs pazar günü Enerji Bakanımız Taner Yıldız Bey ile Afşin-Elbistan doğalgaz sözleşmemizi imzalayacağız ve işe başlayacak firmadan evlerimizde ne zaman doğalgaz kullanmaya başlayacağız diye kesin bir tarih alacağız." diye konuştu.

Afşin'in yeniden 'Yeşil Afşin' olmasına ilişkin çalışmalar yaptığını belirten Ünal, " Bizler çocukluğumuzdan buyana Afşin'i  "Yeşil Afşin" olarak biliriz, Afşin ilk defa yeşil Afşin ismini hak etmeye dönük ciddi çalışmalar içerisinde olduğunu gördüm. Afşin yaz ortalarında 172 dönüm reklasyon alanına sahip olacak. Afşin'e geldiğimde birçok güzel manzarayla karşılaştım. Özellikle Eshab-ı Kehf'in UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesine alınması Afşin adına çok önemli bir gelişme oldu. Uzunca bir süreden buyana Kültür ve Turizm Bakanlığımızla birlikte üzerinde çalıştığımız bir konuydu. 2008 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tadilatının yapılmasından sonra bu konuda yoğun çalışmalar yürütüyorduk, bizlerde bunu hızlandırdık. Afşin, her alanda çok ciddi mesafeler kat etti. İnşallah Milletvekili Adayımız İlker Çitil'in seçilmesiyle birlikte bu hizmetleri Afşin ikiye, üçe katlayacak. " açıklamasında bulundu.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, " Afşin'in sorunlarıyla alakalı 8 Nisan'da Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve bakanlarımızın katıldığı Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Afşin Ticaret Odası olarak bizler de katıldık. Bölgemizin sorunlarını 5 başlık altında toplayarak Sayın Başbakanımıza ilettik. Bu sorunların en başında Afşin Eshab-ı Kehf'in dünya çapında tanıtılması yer alıyordu. Eshab-ı Kehf'in UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesine alınması bizleri çok mutlu etti. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde Eshab-ı Kehf asıl listeye girecek. Afşin için çok önemli olan, 5 başlık altında topladığımız sorunlarımızla Afşin halkı adına yakından ilgilenmenizi rica ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan sivil toplum örgütleri temsilcileri ve üyeleri AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a Afşin'e yapılan yatırımlar için teşekkür ederek, istek ve sıkıntılarını ilettiler.

İstişare toplantısının sonunda Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a, Eshab-ı Kehf figürlü plaket takdim etti.

Afşin Ticaret Odasında düzenlenen istişare toplantısına, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Milletvekili Adayı İlker Çitil ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi