AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Afşin ve Elbistan'a doğalgaz kullanımına geçilmesi ile birlikte, AK Parti olarak önemli bir hizmeti daha bölgeye getirdiklerini söyledi.

Afşin için en önemli projelerden biri olan Karakuz Barajı yatırımını Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilecek Tarım Çalıştayında masaya yatıracaklarını dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Afşin ile ilgili yeni projelerin devam edeceğini belirtti.

"Yaparsa Ak Parti yapar" sözünü anımsatan Ünal, Afşin ve Elbistan'da gaz dağıtımı sırasında yapılacak çalışmalarında hoş görü ile karşılanması gerektiğini söyledi.

Afşin ve Elbistan'ın doğalgaz ile temiz havaya kavuşacağını dile getiren Ünal, "“Şimdi her şeyden önce AK Parti söz verdiği gibi Afşin’imize ve Elbistan’ımıza doğalgaz geldi. Her zaman ne diyoruz yaparsa AK Parti yapar. Evlerde de kullanıma başlandı doğalgaz. Şimdi bunu tabii hızla yaygınlaştıracağız. Doğalgaz yaygınlaşırken bir yere doğalgaz geldiğinde orada biraz meşakkatli olur. O yüzden vatandaşlarımızdan biraz bu konuda hoşgörü istiyoruz, çünkü külfetsiz nimet olmuyor. Yani sokaklarımız kazılacak, yollarımız kazılacak, doğalgaz hatları geçecek şimdi biraz sıkıntı olacak ama, Elbistan’ımızın Afşin’imizin doğalgaza kavuşması özellikle annelerimizi, kadınlarımızı çok ciddi anlamda rahatlatacak. Çevre temizliği açısından, çevreci bir enerji olduğu için çok önemli. Hava kirliliğinden kurtulacağız. Afşin ve Elbistan'a doğalgaz hayırlı olsun” dedi.

"Afşin'e yatırımlarımız devam edecek"

Yeni dönem için Kahramanmaraş’la ilgili planlamaların devam ettirildiğini belirten Ünal; “Şimdi yeni dönemde hem Afşin'e ilgili hem Elbistan'la ilgili yeni projelerimiz var. Göksun, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit, Pazarcık, Andırın, Türkoğlu, Dulkadiroğlu, Onikişubat yani Kahramanmaraş’ımızın bütünü ile ilgili yeni dönemde çalışmalarımız var. 8 Kasım günü Tarım Bakanımız ile beraber Kahramanmaraş’ımıza geliyoruz. Buradan onu da duyurayım. Hem bir tarım çalıştayı yapacağız bakanımızla beraber, hem de Kahramanmaraş’taki barajlar, Afşin Karakuz Barajı, Adatepe’nin 2 kanal fazı bu konuları konuşacağız. Aksu Deresini konuşacağız. Diğer yatırımları konuşacağız tarım bakanımızla. Ondan sonraki süreçte çalıştaylar’ımıza devam edeceğiz. Şu anda Kahramanmaraş’ımızla ilgili milletvekillerimizle beraber planlamalarımızı ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’a stadyum projesi

ziraat Türkiye kupasındaki galibiyetini de kutlayan ünal, hedefimiz büyük. Kahramanmaraşspor’umuzun başarısı için gayret edeceğiz dedi. Ünal; “Kahramanmaraşspor’u tebrik ediyorum ,başarılarının devamını diliyorum. Kahramanmaraş spor Türkiye Kupası'nda sürpriz yapacak diye düşünüyorum. yani çeyrek final yarı final finale kadar yolu var. Cumhurbaşkanımızın bir açıklaması oldu biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımız 2019 yılı için devam eden yüzde altmış %70 oranında tamamlanmış projelerin devam edeceğini, sıfırdan başlayan projelerinde 2019 yılı içerisinde yapılmayacağını söyledi. Ben Kahramanmaraş'a karşı her zaman açık oldum, yani her zaman yapabileceğimiz şeyleri söyledik, yapamayacaklarımızı söylemedik. Şimdi biz Kahramanmaraş’ımızla ilgili Stadyum planlamasını yaptık. Spor Genel Müdürü’müz Mehmet Baykan bey geldi, stadyumun planında Kahramanmaraş’ımıza anlattı. Şimdi şu anda büyükşehir belediyemiz ile beraber bir arayış içerisindeyiz. Nasıl bir arayış içerisindeyiz, içerisinde otelin, içerisinde iş merkezinin ve iş yerlerinin olduğu bu stadyumu başka bir yapım modeli ile yani kamu özel işbirliği ya da yap işlet devret ile yapabilir miyiz, bunun arayışı içerisindeyiz. Dediğim gibi 2019 yılı içerisinde yüzde 80-90 oranında tamamlanmış olan projelerin bitirilmesi, diğer projelerin şu anda bekletilmesi talimatı var.. O yüzden şu anda başka bir çözüm arayışı içerisindeyiz o konuda” diye konuştu.

Karakuz Barajı, 112 bin dönüm araziyi sulayacak

Karakuz Barajı, Hurman Çayı üzerine inşa edilecek. Adatepe Barajı’nın gövdesi örnek alınarak, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde yapılacak. Karakuz Barajı’nın toplam 112 bin 720 dönüm arazi sulaması ön görülüyor. Karakuz Barajı’ndan aynı zamanda yeni kurulacak olan Afşin- Elbistan C Termik Santrali’ne saniyede 0.78 metreküp su verilecek. Karakuz Barajından Altınelma, Arıtaş, Çobanbeyli Kasabaları, Kötüre, Berçenek, Ördek, Alimpınar ve Çomudüz Köylerinin tarım arazileri sulanacak. Ayrıca Baraj dip savağında tesis edilecek hidroelektrik santrali ile barajda düzenlenen akımlar türbinlenerek enerji üretilecek. Karakuz Barajı, bölgenin en büyük sulama projelerinden birisi olacak.

Editör: Haber Merkezi