Ünal: “ Afşin Devlet Hastanesinin ana binasını 2016 yılında yenileyeceğiz”

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, milletvekili aday tanıtım toplantısında Kahramanmaraş seçim beyannamesini açıkladı.

Kahramanmaraş ve ilçeler için seçim beyannamelerini sıralayan AK Parti Grup Başkan Vekili Ünal, Afşin Devlet Hastanesinin ana binasının 2016 yılında yenileyeceğini söyledi. Ünal ayrıca 154 bin dekar tarım arazisini suya kavuşturacak Adatepe Barajının sulama kanalının birinci kısım temelinin Ekim ayında atılacağını sözlerine ekledi.

 

AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Milletvekili aday tanıtım toplantısında partisinin Kahramanmaraş seçim beyannamesini açıklayacağını aktaran Milletvekili Mahir Ünal katıldığı bir televizyon programında çalışmalar hakkında bilgi vererek belirledikleri 30 projenin hayata geçirileceğini söyledi.

AK Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Mahir Ünal: “30 tane hayırlı olsunumuz var yani bu hayırlı olsunlar ne? Kalkınma Bakanlığı’nın yatırım programına alınmış ilgili bakanlık bunu projelendirilmiş, Maliye Bakanlığı’ndan bunun bütçesi ayrılmış olan işler.” dedi.

İŞTE KAHRAMANMARAŞ İÇİN AÇIKLANAN 30 MÜJDE:

AK Parti Grup Başkan Vekili Ünal, Kahramanmaraş seçim beyannamesinde yer alan çalışmaları şu şekilde sıraladı:

1: 320 milyon maliyetinde 154 bin dekar tarım arazisinin sulayacak Adatepe Barajı Sulaması birinci kısım inşaatının ihalesini tamamladık, temelinin Ekim ayı içerisinde İnşallah atmayı planlıyoruz.

2: 160 milyon Lira maliyetli Göksun-Elbistan duble yolumuzun ihalesini tamamlandı, Ekim ayı içerisinde temelini atıyoruz. Hayırlı Olsun!

3: 166,5 milyon Lira maliyetle Kahramanmaraş’ımızı büyük oranda rahatlatacak olan su ve atıksu artıma tesisinin ihalesi yapıldı, Ekim ayı içerisinde İnşallah bunun da temelini atıyoruz.

4: Pazarcık Devlet Hastanemizi biz 125 yataklı olarak planlamıştık, İnşallah 150 yatağa çıkarıyoruz. 35 milyon Lira maliyetli, sismik izolatörlü ve depreme dayanıklı yeni nesil hastane yapıyoruz. 2016 yılında inşaatına başlamayı, mimari projeyi tamamladık, planlıyoruz. Pazarcık’ımıza hayırlı olsun!

5: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemizde Mühendislik ve İlahiyat Fakültesi inşaatı birinci kısmı tamamlandı, Ekim ayı içerisinde hizmete açılıyor.

6: Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu inşaatı ihalesi tamamlandı, Ekim ayında temeli atılıyor.

7: 85 milyon Lira maliyetinde Kahramanmaraş Nur Dağı karayolunun ihalesi tamamlandı, Ekim ayı içerisinde temelini atıyoruz.

8: 58 milyon Lira maliyetinde Çağlayancerit yolumuzun ihalesini tamamlandı, Ekim ayı içerisinde temelini atıyoruz. Çağlayancerit’imize hayırlı olsun.

9: 63 milyon Lira maliyetinde Dulkadiroğlu’na 2, Onikişubat’a 7, Afşin’e 5, Andırın’a 2, Çağlayancerit’e 3, Elbistan’a 6, Göksun’a 2, Pazarcık’a 1, Türkoğlu’na 3 adet olmak üzere toplam 465 derslikli 35 adet eğitim tesisimizin Ekim ayın içerisinde 29 tanesini hizmete açıyoruz. Ve 6 tanesinin de temeli atılıyor.

10: 31 milyon maliyetli Elbistan şehir geçişi yolunun inşaatı tamamlandı Ekim ayı içerisinde yolun tamamı hizmete açılıyor.

11: Haziran seçimlerinde projesine çalıştığımız 50 yataklı Türkoğlu Hastanesi 12,5 bütçesiyle 3 Kasım’da İnşallah ihalesini yapacağız.

12: Kumarlı Göleti ve sulamasının ihalesi yapıldı, 20 milyon maliyetli. Ekim ayı içerisinde temelini atıyoruz.

13: Elbistan kapalı spor salonu depreme dayanıklı değildi yıkıldı, şimdi 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu yapıyoruz. Bütçesi tahsis edildi, projeleri tamamlandı ve Ekim ayı içerisinde ihalesi yapılıyor.

14: Andırın Devlet Hastanesinin ihalesi şu anda yapılmak üzere, 7,5 milyon Lira maliyetinde 30 yataklı, hayırlı olsun.

15: Göksun şehir geçiş yolunun inşaatı tamamlandı, Ekim ayı içerisinde tamamını hizmete açıyoruz.

16: Belen geçidi dediğimiz Elbistan-Ekinözü yolunun 35 milyon maliyetle 2016 yılı içerisinde İnşallah haydi Bismillah deyip başlıyoruz.

17: Sütçü İmam Üniversitesi köprülü kavşağın Ekim ayı içerisinde açılışını yapacağız.

18: Elbistan’ımıza bir Adliye Sarayı, ihalesi yapıldı, şu anda kazı faaliyetleri de başladı. İnşallah temel atma töreni yapacağız.

19: Çağlayancerit’e 2016 yatırım programına teklif ederek bir kapalı spor salonu yapıyoruz.

20: Ekinözü’müzde sentetik yüzeyli futbol sahası projelerini tamamladık. 13 Ekim’de ihalesini yapıyoruz.

21: Kullar Göleti Nurhak’ımıza hayırlı olsun. 2016 yılı sonuna kadar tamamlayacağız İnşallah.

22: Türkoğlu’na, Narlı’ya, Geben’e, Yenice Kale’ye, Yeşilyöre’ye, Onikişubat’a, Düzbağ’a veElbistan’a toplam 8 adet Aile Sağlığı Merkezi yapmak için planlamamızı yaptık, bunları yatırım programımıza aldık.

23: Nurhak’ımıza 200 yatak kapasiteli orta öğrenim pansiyonunu yapacağız.

24: Ağcalı ve Gayberli rekreasyon alanların Büyükşehir’imiz ihalesini yaptı, Ekim ayı içerisinde başlıyor. 4,5 milyon maliyetli hobi bahçesi projesi ve ihale süreci tamamlandı. Sümbüllü yol yapım ihalesi de tamamlandı.

25: Dulkadiroğlu’nda, Göksun’da ve Türkoğlu’nda sentetik yüzeyli futbol sahalarının inşaatı tamamlandı. Batıpark güreş ve antrenman salonu tamamlandı. Ekim ayı içerisinde açılışı yapılıyor.

26: 9 milyon Lira maliyetli Huzur Evi inşaatı tamamlandı, Ekim ayı içerisinde açılıyor.

27: 3 milyon maliyetli Kuzgun Kayası Göleti ve sulaması ihalesi yapıldı, Ekim ayı içerisinde İnşallah temelini atıyoruz.

28: 15 milyon maliyetinde 217 hektar alanı sulayacak Nurhak Göleti sulama hattı işine 2016 yılı içerisinde başlayacağız.

29: Andırın’a söz verdiğimiz Hükümet Konağını tamamladık, Ekim ayı sonunda hizmete açıyoruz.

30: Afşin Devlet Hastanesinin ana binasını da İnşallah 2016 yılında yenileyeceğiz. Bunu da yatırım planına alıyoruz.

AK Parti Grup Başkan Vekili, Kahramanmaraş Milletvekili ve birinci sıra adayı Mahir Ünal: “Buradan ben vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; biz doğduğumuz büyüdüğümüz şehrimize hizmet etmeye ve her insanın kendi şehrini ayağa kaldırmak, kendi şehrini şehirlerin en güzeli yapmak gibi bir sevdası vardır. Biz bütün Milletvekili adayları olarak bizim hayalimiz bu. Daha önceki Milletvekillerimizle de bunun mücadelesini verdik. Aynı şekilde belediye başkanlarımız da bu dertle, bu gayeyle gecelerini gündüzlerine katıp çalışıyorlar. Her birimiz gece gündüz çalışarak, işimiz, gücümüz Kahramanmaraş diyerek çalışıyoruz. Sizler de bizlerden desteğinizi esirgemeyin.” diyerek sözlerini bitirdi.

Editör: Haber Merkezi