Bu yıl 7. düzenlenen Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultramaratonu bugün koşuldu. 45 sporcunun start aldığı ultramaraton koşusunu 4 sporcu tamamlayabildi. Birinci olan Hasan Turgut isimli sporcu, 170 kilometrelik parkuru 19 saat 57 dakikada koştu. 

Elbistan’a bağlı Kavaktepe Mahallesi’nden başlayan ultramaraton, Afşin ve Ekinözü ilçesindeki güzergahlar da geçildikten sonra, 15 Mayıs Pazar günü sabah saatlerinde Elbistan şehir merkezinde son buldu.


Elbistanlı ultramaraton sporcusu İbrahim Şahin’in 2009 yılında başlattığı ve 111 kilometrelik parkuru tek başına koştuğu Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultramaratonu, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından tescillenerek, faaliyet takvimine eklendi.


170 kilometrelik parkurun 24 saat içerisinde koşulma şartı nedeniyle dünyanın en hızlı, mesafe olarak ise dünyanın üçüncü en uzun ultramaratonu olan, Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultramaratonu, Kavaktepe Mahallesi’nden start almıştı.
Kavaktepe Mahallesi’nin ardından, Türkören Mahallesi, Demircilik Mahallesi, Söğütlü Mahallesi, Çiçek Mahallesi, Elbistan Termik santrali yol kavşağından Termik santral istikametine, Akören Mahallesi, Doğan Mahallesi, Karagöz Mahallesi istikametinden Afşin ilçe merkezi, Emirli Mahallesi, shab-ı Kehf Külliyesinden dönüş, Göksun-Elbistan karayolundan Erçene Mahallesi, Kabaağaç Mahallesi, Elbistan-Ekinözü karayolundan dönüş, Kalealtı Mahallesi, İğde Mahallesi, Ortaören Mahallesi, Ekinözü ilçe merkezi, Akpınar Mahallesi, Taşburun Mahallesi ve Elbistan Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan ultramaratonu 4 sporcu tamamlayabildi.
Uluslararası 7. Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultramaratonu sonunda finiş çizgisini ilk geçen isim 19 saat 57 dakikalık derecesi ile Hasan Turgut oldu. İkinci Fatih Sertkaya 20 saat 57 dakikada, üçüncü Enver Güzelakçakaya 22 saat 59 dakikada, dördüncü olan Hüseyin Haşhaş ise 23 saat 40 dakikada parkuru tamamlayan isimler oldular.

KAYMAKAM AKKOYUN TEŞEKKÜR ETTİ
Uluslararası 7. Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultramaratonu’nun ardından düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, zaman bakımından dünyanın en hızlı, uzunluk bakımından ise dünyanın üçüncü büyük ultramaratonunun artık bir marka olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaymakam Akkoyun, şunları söyledi:
“Sizlerin de bildiği gibi bu sene ultramaraton koşusu Elbistan, Afşin ve Ekinözü güzergâhında gerçekleşti. 170 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Bu mesafe ile dünyanın en uzun maratonlarından bir tanesi. Bu maraton ümit ediyorum önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı, daha geniş kitlelere hitap edecektir. Bu maratonda kamu kurum ve kuruluşları, bizler, Büyükşehir Belediyemiz destek veriyoruz. Bundan da öte bu maratonun düzenlenmesinde büyük emeği olan İbrahim Şahin’e teşekkür ediyorum. Bu maraton bir gönül işi ve takip etmesi de o kadar kolay değil. Ultramaratona 70 civarında sporcumuz kayıt yaptı. Bu sporcularımızdan 4’ü tamamlayabildi. Güzergahın uzun olmasından dolayı bütün sporcularımızın tamamlaması tabii ki çok zor. Bu yarışmanın güzergahında güvenlik önlemlerini alan jandarma ve emniyetimize, sağlık tedbirleri konusunda sağlık müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Yarışmanın bölgemizin tanıtımına, hareketli yaşama, spora, bu anlamda yapılan profesyonel spora katkı sunacağından en ufak şüphem yok. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.”

SPORCULARA MADALYA, KUPA VE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Konuşmanın ardından, 7. Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultramaratonu’nu tamamlayabilen 4 sporcunun madalyaları, kupaları ve para ödülleri verildi. Ayrıca, ultramaratona katılan tüm sporculara da başarı belgesi verildi.
Ödül töreninde, ultramaraton sporcusu Sadık Şahin, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’a, üzerinde ‘Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz’ yazılı bir tişört hediye etti. Sadık Şahin’in bu hediyesi karşısında törene katılanlar alkışla karşılık verirken, Kaymakam Tuncay Akkoyun ise, duyarlı davranışından dolayı Sadık Şahin’e teşekkür etti.
Ödül törenine, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Erantepli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Büyükşehir Belediyesi Elbistan İlçe Koordinatörü Ali Mazhar Türk, kurum ve kuruluş müdürleri ile sporcular katıldı.

Editör: Haber Merkezi