Teknik belediyeciliğin yanı sıra kültürel faaliyetlere de önem veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş 1. Uluslararası Aşıklar Ozanlar ve Şairler Bayramı düzenliyor.

Türk edebiyatında önemli bir yeri olan birçok yazarı yetiştiren, şairler, ozanlar ve aşıklar yatağı, Şiirin Başkenti Kahramanmaraş, bu sefer de uluslararası aşıklar, ozanlar ve şairler bayramına ev sahipliği yapıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliği ile gerçekleştirilecek Kahramanmaraş 1. Uluslararası Aşıklar Ozanlar ve Şairler Bayramı Elbistan, Göksun, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde 25-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş 1. Uluslararası Aşıklar Ozanlar ve Şairler Bayramı ilk olarak 25 Ağustos 2017 Cuma günü akşam saat 20.00-23.30 arasında Göksun’da Alparslan Türkeş Mesire Alanı Güreş Çim Saha’da, aynı gün Onikişubat İlçesi Aliya İzzetbegoviç Parkı’nda aynı saatte gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş 1. Uluslararası Aşıklar Ozanlar ve Şairler Bayramı’nın ikinci gününde ise 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü Elbistan’da Abdulhamithan Parkı’nda saat 20.00-23.30 arasında, ve Dulkadiroğlu İlçesi Demokrasi Meydanı’nda aynı gün ve saatte gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş 1. Uluslararası Aşıklar Ozanlar ve Şairler Bayramı’na Türkiye’den tüm iller başta olmak üzere Azerbaycan, Gürcistan, İran, Irak, Kırgızistan ve Kazakistan’dan 100’den fazla aşık, ozan ve şair katılacak.

Editör: Haber Merkezi