Daha önce 10 Ekim 2015 tarihinde koşulacağı açıklanan, Türkiye’nin en uzun ve şartları en ağır ultra maratonu olan 7. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu, 14 Mayıs 2016 tarihine ertelendi. Erteleme kararı, yaşanan terör olayları ve güvenlik gerekçesi ile alındı.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından tescillenerek 2012 yılından itibaren faaliyet takvimine eklenen ultra maraton koşusu, federasyonunun 2015 yılı faaliyet takviminde Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu olarak yayınlanmıştı.

Almanya’da yaşayan 51 yaşındaki Elbistanlı ultra maraton sporcusu İbrahim Şahin’in 2009 yılında başlattığı ve Elbistan’da 111 kilometrelik parkurda koştuğu ultra maraton, 2010 ve 2011 yılında da sürerken, Türkiye Atletizm Federasyonu koşuyu 2012 yılında tescilleyerek resmiyet kazandırmış ve faaliyet takvimine almıştı.

Ultra maratonun ortak karar ile ertelendiğini ifade eden sporcu İbrahim Şahin, “7. Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonunun 10 Ekim 2015 tarihinde koşulması planlanmıştı. Fakat, Türkiye’deki son elim olaylardan ve güvenlik nedenlerinden dolayı ultra maratonun yapılan resmi görüşmeler dahilinde 14 Mayıs 2016 tarihine ertelenmesine karar verilmiştir. Tabii ki bu karar verilirken 6 yıl kesintisiz koşulan EAE Ultra Maratonun geçici olarak tarihinin değiştirilmesi bizi üzmüştür. Fakat bu koşuların amacı insan sağlığı, renk, ırk ve inanç ayrımı yapmaksızın kardeşlik ve barış için olduğu ilkesine binaen bu karar yerinde görülmüştür” dedi.  

Şahin, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Dünyanın en hızlı maratonu olan ve tüm spor çevreleri tarafında desteklenen EAE Ultra Maratonunu koşmak benim gibi diğer sporcular içinde bir şeref olduğunu fakat insan güvenliği söz konusu olduğunda ise bütün bunlardan vazgeçebileceğimizin bilinmesidir. Yeter ki sporculara, güvenlik güçlerine ve hiç kimseye bu yüzden bir zarar dokunmasın. Elbistan Kaymakamı sayın Tuncay Akkoyun, EAE Ultra Maratonunun 14 Mayıs 2016 tarihinde yapılması konusunda gerekli bütün organizasyonlarının ve maddi desteklerinin kendileri tarafından karşılanacağını ifade etmiş olmalarından dolayı şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca şunu da ifade etmek isterim ki; şimdiye kadar EAE Ultra Maratonunun bu günlere gelmesini destekleyen; Elbistan Kaymakamlığı, Elbistan Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin, Ekinözü Kaymakamlığına ve bu maratona ev sahipliği yapan Karahasanuşağı Köyüne, Kavaktepe köyüne ve isimlerini saymakla bitiremeyeceğim destekleyici nice kahramanların hepsine teşekkür ederim. Benim EAE Ultra Maratonundaki amacım; memleketimi tanıtmak ve birlik, beraberlik, kardeşlik için koşmaktır. Fakat bu sene sizinle görüşmek nasip olmazsa ve gurbette de olsak gönlümüz sizinle olacaktır. Sayın hemşerilerimden, Almanya’nın en zor ultra maratonu olan 100 kilometrelik Röntgen Ultra Maratonunu kuzenim Sadık Şahin ile koşacağımızdan dolayı, manevi desteklerini beklerim. Sonuç olarak, biz ısrarla spor diyeceğiz, kardeşlik diyeceğiz, sağlık diyeceğiz, birbirimize hoşgörü diyeceğiz ve bu hayat düsturumuz olacaktır.”

 

Editör: Haber Merkezi