MHP MYK Üyesi Saffet Sancaklı:
“Ülkücüler başkalarının yazdığı senaryoda yer almaz”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Saffet Sancaklı, “Milliyetçi Hareket Partililer, ülkücüler olarak bizler meydanlarda, mitinglerde olacağız ve halkımızın arasında olacağız, ama sokaklarda asla olmayacağız. Seçim geldiği zaman seçim sandığında gerekeni yapacağız.” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyeleri Saffet Sancaklı ve Musa Küçük, MHP Afşin İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulundular. MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale’nin ev sahipliği yaptığı toplantıda yerel seçimler değerlendirildi.
 
Toplantıda konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Saffet Sancaklı, MHP’nin son bir yıl içerisinde büyük bir ivme kazandığını kaydetti. Sancaklı, “MYK üyemiz Musa Küçük Bey ve diğer arkadaşlarımızla beraber miting sonrası Afşin’e geldik. Daha önce Afşin MHP ilçe Başkanlığı tarafından düzenlenen pikniğe davet edilmiştik bizlerde bir aksilik olmaması halinde katılacağımızı söylemiştik ama başka yerde görevimiz olduğu için gelemedik. Bizlerde miting sonrası Kahramanmaraş’ı Afşin’i ve diğer ilçelerimiz gezelim, görelim ve ziyaret edelim istedik. Gittiğimiz yerlerde teşkilatlarımıza ziyaretlerde bulunuyoruz. Milliyetçi Hareket Partisinin özellikle son bir yılda çok büyük bir yükselişi var. Güzel bir ivme kazandı ve mitinglerle de b perçinlendi. Şuanda genel merkezde, Kahramanmaraş ve ilçelerimizde düzenlenen anketlerimiz var ve anket sonuçları çok iyi durumda. Onun için herkes moralini yüksek tutsun. Biz milliyetçi hareket partisinin kalelerinden biri olan Afşin’i yerel seçimlerde üç Hilal’i dikip tekrar almak istiyoruz. Mümkün olduğu kadar halkımızla iç içe olup teşkilatlarımızı ziyaret etmeye çalışıyoruz. Bir daha Afşin’e ne zaman geliriz bilmiyorum ama Afşin’de üç Hilal’i dikildiği zaman buraya ilk gelenlerden biri ben olacağım. “ dedi.
-Çözüm süreci
Çözüm sürecine biz “İhanet Süreci” diyoruz diyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Saffet Sancaklı, “Çözüm süreci konusunda Milliyetçi Hareket Partisinin Genel Başkanı ne diyorsa bütün yönetim kurulu üyeleri, bütün teşkilatlar ve Milliyetçi Hareket Partisine oy veren herkes aynı fikirde bizde fikir ayrılığı yok. Bu başlattıkları ihanet süreci, biz buna ihanet süreci diyoruz, işi öyle bir duruma getirdiler ki maalesef şuanda terör örgütü çok güçlenmiş durumda özellikle bazı bölgelerde bu zaten kasıtlı yapılmakta. İşin geldiği noktada Milliyetçi Hareket Partisinin ve Türk milletinin en büyük hassasiyeti olan milletin bölünmez bütünlüğü tehlikeye girmeye başladı. Bizi en çok ilgilendiren bölümü budur. Bu konuda biz gerekli çalışmaları yapıyoruz, bütün uyarıları yapıyoruz. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama burada iktidar partisinin biran önce aklını başına alması lazım. Bu ihanet sürecinden biran önce vazgeçmesi lazım. Çünkü bu gidişat hayırlı bir gidişat değil. bizler siyasi bir partiyi temsil ediyoruz ve konuştuğumuz kelimelere çok dikkat etmek zorundayız. Ama genel başkanımızın bir sözü var, “ülkücü hareket ne gerekiyorsa onu yapacaktır, zamanı geldiğinde de yapacaktır. Geçmişte yaptığı gibi.” Bunu bazı insanlar siyaset malzemesi yapıp genel başkanımız tehdit etti, tahrik ediyor gibi algılıyorlar. Halbuki Milliyetçi Hareket Partisinin çok değerli genel başkanı olmasa, bu dirayeti ve sabrı olmasa zaman Türkiye’de neler olacağını herkes görür. Milliyetçi Hareket Partisinin Genel Başkanı diyor ki, Milliyetçi Hareket Partililer, ülkücüler olarak bizler meydanlarda, mitinglerde olacağız ve halkımızın arasında olacağız, ama sokaklarda asla olmayacağız. Seçim geldiği zaman seçim sandığında gerekeni yapacağız. Onun için biz bu yolda ilerliyoruz. Bu çözüm süreciyle alakalı biran önce iktidar partisi aklını başına alıp bu işi biran önce kesmeli ve gereğini yapmalıdır. Yoksa sonuç hayırlı olmayacak. Bizim duruşumuz belli” dedi.
-Gezi parkı olayları
Gezi parkı olaylarında neden meydanlarda olmadıklarını anlatan Sancaklı, “Gezi olaylarında Genel Başkanımızın bir sözü var. Ne diyor? “ Senaryosunu yazmadığımız hiçbir oyunda yer almayız.” Ülkücü hareketinin en büyük özeliklerinden bir tanesi, eğer bir oyun varsa senaryosunu kendisi yazar ve Türkiye Cumhuriyetini bölünmez bütünlüğü için gereğini yapar. Başkalarının yazdığı senaryoyu özelikle dış güçlerin yazdığı senaryo da ülkücü hareket olmaz. Genel Başkanımız bunu söyledi ve bizde gezi olaylarında sokaklarda olmadık. Bu tip senaryolarda olmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmezliği için hangi senaryo gerekiyorsa, Milliyetçi Hareket ve Ülkücüler yazar ve uygular.” dedi.
 
Konuşmalar ardından heyet halinde Afşin esnafını gezildi.
 
Editör: Haber Merkezi