Afşin Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Keramettin Erdoğan,  Afşin A Termik Santrali ve Afşin Elbistan Linyit İşletmesinin,  ERG-Verbund Elektrik Üretim A.Ş.'ye devriyle alakalı sürecin devam ettiğini kaydetti. 

Devir sürecini yakından takip ettiklerini belirten Afşin Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Keramettin Erdoğan, A Termik Santraline giderek ERG-Verbund'un yetkililerinden bilgi aldı. 

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Erdoğan, " Devir süreciyle alakalı, Kahramanmaraş Milletvekillerimiz Mehmet İlker Çitil ve Fahrettin Oğuz Tor ile devamlı istişare halinde bulunuyoruz, sık sık bilgi alıyoruz. Son olarak Afşin'de çeşitli ziyaretlerde bulunan Milletvekilimiz İlker Çitil'e iş yerimizin sorunlarını, işçi arkadaşlarımızın mağduriyetlerini ve Afşin, Elbistan, Göksun ve Kahramanmaraş'ımızın diğer ilçelerinden gelen vatandaşlarımıza işe giriş formu doldurmak suretiyle umut dağıtıldığını aktardık ve çözüm aranmasını istedik" dedi. 

Ülkücü İşçiler Derneği olarak ERG firmasın yetkilileriyle görüştüklerini aktaran Erdoğan, " Firma tarafından yapılan devir çalışmalarını da görüşmek üzere A Termik Santraline gittik. ERG firmasının yetkilileriyle görüştük. Görüşmemizde devir işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığını sorduk ve görüşmelerin devam ettiğini belirttiler. Bunun üzerine ERG olarak santralin içinde bir ofis açmalarının doğru olmadığını ilettik. Ayrıca devir işlemleri tamamlanmadan ERG firması adına form dağıtılmasının ve sizin kanalınızı kullanarak form dağıtılmasın ve bölge insanına umut verilmesinin yanlış bir uygulama olduğunu kendilerine belirttik. Bunun üzerine yetkili kişi, doldurulan iş başvurusu formlarının hiçbir kıymetinin olmadığını ve fotokopi çekilerek iş başvurusu yapıldığını belirttiler. Kendilerinin işletmeleri devralmadıklarını ve bazı insanların kendilerine vaziyet çıkartmak için bu çalışmaları yaptıklarını belirtti" diye konuştu. 

Firma olarak vatandaşları bilgilendirmek üzere basın açıklaması yapmalarını istediklerini belirten Erdoğan, " Santralimizde ve kömür işletmelerinde çalışan vatandaşlarımızın durumu hakkında bilgi aldık. 6 yıl içinde bin kişi istihdam edileceği belirtildi. Mevcut kalifiye personellerle görüşme halinde olduklarını ve diğer işçilerle bir görüşme olmadığı aktarıldı. Bunun üzerine Ülküm İşçiler Derneği olarak özeleştirmeye karşı olduğumuzu ve bir tek işçinin sorunun bizim sorunumuz olduğunu ifade ettik. Biz gerekli savunmayı yapacağız. İşsizin ve işçinin yanında yer alacağız. Bundan sonraki adımları bire bir takip halinde olacağız" açıklamasına yer verdi.

 B Termik Santrali kömür işletmesinde göçük altında 9 işçinin toprak altında yatığını hatırlattıklarını belirten  Erdoğan, " Şuanda B Termik santrali işletmesi kapalı. Ayrıca burada çalışan yöre insanımız çok düşük değerlerde, çok saat çalıştırılmış ve emekleri, hakları maaşlarına yansıtılmadı, mağdur edildiğini aktardık. Bunun üzerine firma yetkilileri bizlere, teknisyen işçilere en az bin 800 TL ve giydirilmiş olarak da 2 bin 500 civarına maaş üzerinde çalışmaktayız ve çok işçi alamayacağız, mevcudu değerlendirme durumundayız denildi.  Termik santralinde tecrübe sahibi olamayanların istihdam edilmeyeceğini bizlere aktardılar" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: 

"Çalışan işçi arkadaşlarımızın zarar görmemeleri için elimizden geleni yapacağız. Evine ekmek götürmek için çalışan işçilerimizi mağdur etmeyeceğiz ve her zaman vatanı, milleti ve yöresi için çalışanlarımızın yanında yer alacağız”

Editör: Haber Merkezi