Afşin Ülkü Ocakları ve Afşin Ülkücü İşçileri Derneği  tarafından, Türk  bayrağına saygı yürüyüşü düzenlendi.

Afşin Ulu Camiinde kılınan Cuma namazı sonrası toplanan vatandaşlar, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Türk bayrağının indirilmesini protesto etmek için ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Caddesi’nden Ülkü Ocakları’na kadar yürüdüler.

Grup adına basın açıklaması yapan Afşin Ülkü Ocakları Başkanı Sefa Dal, Eğer gökyüzünde bir Türk bayrağı görmüyorsanız, yaşamamızın bir anlamı yoktur. Eğer bayrak için ölemiyorsak nefes almamızın bir anlamı yoktur. Bugün “Bayrağa Saygı” mitinginde bulunan duyarlı bütün vatandaşlardan Allah razı olsun. Bir avuç çapulcu yol kesiyor, kimlik kontrolü yapıyor, harita çiziyor, toprak istiyor birde bayrağımıza el uzatıyor.  Hadisi şerifte, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” diyor. Biz dinsiz şeytanlardan olmayacağız. Haykıracağız, avazımızın çıktığı kadar bağıracağız, susmayacağız. Biz oğuz Türkleri yaşadığımız sürece mukadderatımıza sahip çıkacağız. Yaşadığımız sürece bu hainlerin mezarlarına tüküreceğiz. Çok değerli Türk İslam Ülkücüleri, Van’da İç İşleri Bakanı’nın atadığı Vali, Abdullah Öcalan’ı övüyor, sayın diyor, teşekkür ediyor ve İç İşleri Bakanı o valiyi görevinden almıyor. Türkiye’yi içinde bulunduğumuz durumdan kurtaracağız. Ülkücü duruşumuzla bu hayasızlığa son vereceğiz. Başaracağız, başaracağız, başaracağız, “Ne Mutlu Türküm” diyene. Buradan Afşin halkına, esnaflara sesleniyorum, Türk Bayrağı nereye takılması gerekiyorsa oraya takın.” dedi.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Ülkücü İşçileri Derneği Başkanı Keramettin Erdoğan ise, bayrağa uzanan ellerin kırılacağını kaydetti.

Grup yürüyüş ardından sesiz bir şekilde dağıldı.

 

 

Editör: Haber Merkezi