Afşin Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Ülkü Ocakları binası önünde akşam namazının ardından gerçekleştirilen programda,15 Temmuz akşamı FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Mevlid-i Şerif okutuldu. Kuran'­ı Kerim tilaveti ve ilahilerin ardından okunan duaya hep birlikte amin diyen davetlilere lokum ikramında bulunuldu.

15 Temmuz tarihinin Türkiye'nin ve milletin kalbine hainler tarafından kalbine hançer saplandığı bir gün olarak hatırlanacağını söyleyen MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, " Her kademeye sızmış ve düşmanla işbirliği yapmış bir avuç insan, TBMM'ne, Genel Kurmay Başkanlığı'na kamu ve kurum binalarına kurşun sıkmış dahası Türk Milletinin kendisine silah doğrultmuştur. Milliyetçi harekete gönül vermiş değerli ülküdaşlarımız Türkiye'nin içinde bulunduğu en karanlık ve sıkıntılı dönemlerde hiçbir karşılık beklemeden, korkusuzca milletin yanında olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisinin 47 yıllık misyonu bu oldu. Kalbi vatan için çarpan her birey, darbe girişiminin olduğu geceyi ve Türkiye'nin bu duruma nasıl geldiğini düşünmeli, bu insanların nasıl bu kadar devletin içine kadar sızdığını, FETÖ örgütünün darbe girişimi yapacak kadar nasıl güçlendiğini düşünmelidir. Milliyetçi ülkücü hareket, devletine ve milletine karşı her dönemde yapılan hain terör saldırılarına, darbe girişimlerine karşı durmuştur ve dur demek için kendini her zaman en öne atmıştır. Afşin Ülkü Ocaklarımıza, 15 Temmuz Şehitleri için düzenlenen Mevlidi Şerif programı için teşekkür ediyorum. Darbe girişiminde, ihanetin alnına mızrak olup saplanan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin çok kritik bir süreçten geçtiğini belirten Afşin Ülkü Ocakları Kaan Karataş, " 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminde de gördük ki birlik ve beraberlik son derece önemli. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır sözünü milletimiz canı pahasına gösterdi. Ülkücü hareket her zaman vatanına ve milletine bağlı olacak. Düşüncelerimiz ve görüşlerimiz farklı olabilir ama tek bir hedefimiz olmalıdır. Tek gayemiz Türkiye'yi korumak ve kollamak olmalı. Darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." açıklamasında bulundu.

Mevlid-i Şerif programına siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi