Ufka Yolculuk il ödülleri Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

28 Nisan Cuma 20.30’da başlayan ödül törenine Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve çok sayıda davetli katıldı.

Bekir Büyükkurt’un okuduğu Kur'an Tilaveti ve Meali ile başlayan programda, Yrd. Doç. Dr. İbrahim BAZ “Kuran’la Yaşamak” konulu bir konferans verdi. Baz “İslam dünyasının dört bir yandan kuşatılmaya çalışıldığı günümüzde, Kuran’a her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Kuran’la insanları, insanlarla Kuran’ı buluşturan Ufka Yolculuk organizasyonu bu açıdan çok önemli.” dedi.

Davetlilerin ilgiyle dinlediği konferansın ardından ödül takdimine geçildi.

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları Kahramanmaraş İl Temsilcisi İzzettin Pak, “Erdemli bir toplum inşa etmek için bedenlerimizi helal ve sağlıklı gıda ile, gönüllerimizi ve yaşantımızı ise Kuran ile beslememiz gerekiyor.” dedi.

Yarışma’nın il organizatörü Lider Gençlik Spor ve İzcilik Klübü Başkanı Ahmet Özkul yaptığı teşekkür konuşmasında yarışmaya katılanlara teşekkür etti.

Dünya genelinde yapılan Kur’an-ı Kerim Meali yarışmasında, Ülke genelinde dereceye girenlerin yanında ayrıca il çapında dereceye girenlere de ödüller veriliyor. Beş farklı kategoride ilk 10’a giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi.

A kategorisinde Kahramanmaraş İl birincisi olan Adem Buğrahan Aksu’ya ödülünü Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay verdi.

B kategorisinde Kahramanmaraş İl birincisi olan Musa Almaz’a ödülünü Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Pak verdi.

C kategorisinde Kahramanmaraş İl birincisi olan Abdussamed Ateş’e ödülünü Onikişubat Belediye Başkan vekili Ali Ünsal verdi.

D kategorisinde Kahramanmaraş İl birincisi olan Ayşegül Bekereci’ye ödülünü Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç verdi.

E kategorisinde Kahramanmaraş İl birincisi olan Mehmet Ali Angın’a ödülünü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden Daire Başkanı Adnan Alagöz verdi.

Bu yıl 5.si düzenlenen Kur’an-ı Kerim Meali” konulu “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları” tüm Türkiye’de olduğu gibi 26 Mart 2017 Pazar günü saat 10.00’da ilimiz Kahramanmaraş’ta da düzenlendi. UFKA YOLCULUK Bilgi ve Kültür Yarışması 81 ilde, 893 ilçede 14.369 gönüllü gözetmen eşliğinde düzenlenmiştir.

Kahramanmaraş’ta 14 bin adayın kayıt yaptırdığı Ufka Yolculuk yarışması 77 sınav merkezinde 700 gözetmen eşliğinde yürütülmüştür.

Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Derneği ve Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen yarışmada il genelinde dereceye giren adaylara ödüller verilecek. İl geneli dereceye giren adaylara Umre, Cumhuriyet altını, iPad ve bisiklet gibi ödüller verilecek.

Tüm Türkiye'yi, online olarak ise tüm dünyayı kapsayan en büyük sivil yarışma organizasyonu. Dünyanın 75 ülkesinden, yurdumuzun tüm illerinden, 900'e yakın ilçeden, yüzlerce cezaevinden toplam 892 bin kayıtlı yarışmacı.

- “Ayetlerden soruldu”

Adaylar Ufka Yolculuğa Kur-an’ı Kerim meali okuyarak hazırlandılar. İnsanları Kuran-ı Kerim ile buluşturmayı, Allah’ın mesajının daha güzel anlaşılmasını hedefleyen yarışmada adaylara Kuran’daki sure ve ayetlerden sorular soruldu.

- “Yarışmacılar ödüllerini kendileri belirleyecek”

Önceki yıllarda dereceye girenlerin birçok ödülün yanı sıra Umre seyahati ile ödüllendirildiği yarışmanın bu yılki ödülleri yarışmacıların tercihleri doğrultusunda belirlenecek. Katılımcılar, Ufka Yolculuk sosyal medya sitesinde “Dosta Yolculuk” başlığıyla Endonezya, Malezya, Tunus, Fas, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinin yer aldığı ankette yapacakları oylama sonucu çıkacak sonuçlara göre kendi ödüllerini belirleyebilecek. Cezaevlerinden yarışmaya girenler ise, dereceye girdikleri takdirde ödül kazanmanın yanı sıra ayrıca çeşitli ödüllerle teşvik edilecek.

- “İster Umre, ister dost ülke, ister para ödülü”

Yarışmanın A, B, C, D, E, F kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre Seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 2 bin 500 lira ya da, 9 bin lira, ikinciler 2 Umre Seyahati + bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + bin 500 lira veya 8 bin lira, üçüncüler 2 Umre Seyahati + 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 500 lira ya da 7 bin lira para ödüllerinden birini seçebilecek.

G, H kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü gelenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak.

Sınavda 60 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle 10 kişiye daha Umre Seyahati ya da Dosta Yolculuk hediye edilecek.

Ayrıca, yarışmada dereceye girenler yaşadıkları illerde yarışmayı organize eden dernekler tarafından da ödüllendirilecek.

- Ufka Yolculuk 5 yıldır devam ediyor

Server Gençlik ve Spor Kulübü’müzün “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları” çerçevesinde gerçekleştirdiği, farklı kategorilerde 7’den 70’e yarışma fırsatı veren “Ödüllü Kitap Okuma Yarışmaları” 5 yıldır devam ediyor.

İlkini, hicri 1434 yılında Ankara Asilder Gençlik ve Spor Kulübü'nün katkısıyla, Ömer Nasûhi Bilmen’in Büyük İslâm İlmihali kitabından düzenlediğimiz yarışmamıza 87.014 kişi katıldı.

Hicri 1435 yılın da ise Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu'yla birlikte düzenlediğimiz Kur’an-ı Kerim Meâli konulu yarışmamızı ise 61 ülkeden 174.399 kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik.

Hicri 1436 yılın da Son Peygamber Platformu'yla birlikte “Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi” kitabından düzenlenen siyer yarışması, toplamda 264.929 kişinin katılımıyla tamamlandı.

Hicri 1437 yılında Son Peygamber Platformu'yla birlikte düzenlenen yarışma, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar tarafından Ufka Yolculuk Kültür Yarışması için özel olarak derlenen "Riyazü’s Salihin’den 1001 Hadis Seçkisi" adlı eserden yapıldı ve tüm dünyadan 359.230 kişinin katılımıyla tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi