Afşin'de , “Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü" konulu Ufka Yolculuk Kültür Yarışması düzenlenecek.

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından ülke genelinde düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının 6’ncısı, “Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü” konusuyla kayıtlara başladı.

Yarışma Afşin'de, Afşin Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenecek.

“Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” temasıyla 3 dil ve 11 ayrı kategoride düzenlenecek 6. Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nın 13 Kasım 2017 tarihinde başlayan kayıtları, 25 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecek.

Yarışmaya kayıt yaptıranlar, sınav sorularının çıkacağı kitapları Kitapçı Kitap Evi ve Tan Baharat'tan ücretsiz bir şekilde temin edebilecek.

Başvurular İnternetten, yazılı sınav 1 Nisan’da

www.ufkayolculuk.com internet sitesinden ücretsiz başvuruların yapıldığı yarışmanın yazılı sınavı 1 Nisan 2018 tarihinde yapılacak. Engelliler ve mahkumların katılabildiği yarışma 11 farklı kategoride yapılacak. A, B, C, D, E, F ve I kategorileri Türkçe dilinde, G, H ve K kategorileri Arapça dilinde, J Kategorisi ise İngilizce dilinde olacak. Her kategori sorularının ayrı hazırlanacağı yarışma; A Kategorisi (10 yaş altı), B Kategorisi (10-14 yaş), C Kategorisi (14-19 yaş), D Kategorisi (19-30 yaş), E Kategorisi (30 yaş üstü), F Kategorisi/İhtisas Kategorisi (Resmi veya fahri din görevlileri), (imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler vs.), G Kategorisi (Arapça 18 yaş altı), H Kategorisi (Arapça 18 yaş üstü), I Kategorisi (Türkçe online), J Kategorisi (İngilizce online), K Kategorisi (Arapça online) olmak üzere 7’den 70’ine 8 milyar insanlığın istifadesine sunulacak.

Dünyanın Her Noktasından Online Sınav Heyecanı

Yarışmaya sınıflardan bağımsız olarak www.ufkayolculuk.com sitesi üzerinden I (Türkçe online) kategorisinde 1 Nisan tarihinde saat: 10.15’de (TSİ), J (İngilizce online) ve K (Arapça online) kategorilerinde 8 Nisan 2018 saat: 11.00 ve 18.00’de (UTC) yapılacak.


“Kazananlar İsterse Umre’ye, İsterse Dost Ülkeye Gidecek”

Yarışmanın A, B, C, D, E, F, G, H kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre Seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 2 bin 500 lira, ikinci olanlar 2 Umre Seyahati + bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + bin 500 lira, üçüncü olanlar 2 Umre Seyahati + 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 500 lira ödüllerine hak kazanacak.

Bu kategorilerde 4. - 10. olanlara ve I, J, K kategorilerinde ilk üçe girenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak.

“Destek Olan Kurumlar”

Projeye destek olan; Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı yanında resmi ve özel yüzlerce kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneklerin ortaklığında on binlerce gönüllü ile gerçekleşmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi