Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Belçika Kadın Kolları Başkanı Zeynep Eryiğit ve yönetim kurulu üyeleri Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'i makamında ziyaret eden Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Belçika Kadın Kolları Başkanı Zeynep Eryiğit, Afşin'de olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, tarihi ve kültürel bir temaslarda bulunduklarını söyledi.

Belçika'dan gelen heyeti misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Güven, "UETD Belçika Teşkilatımızı ağırladık. Konuşurken, sohbet ederken de ifade ettim. Avrupa’da İslami fobinin tavan yaptığı, yasa dışı örgütlerin cirit attığı Belçika’da, bu yürekliliği gösteren hanımlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. İşleri bizden daha zor. Bizler kendi memleketimizde milli değerlerimizle birlikte mücadele ediyoruz ama onlar farklı ortamda mücadele ediyorlar. Bizim tabirle her baba yiğidin harcı değil. Ben hepsine tek tek şükranlarımı sunuyorum iyi ki varlar, iyi ki orada cesaretle mücadele ediyorlar. Bizim şevkimizi ve çalışma azmimizi artıyorlar. Misafirimiz olmalarından dolayı şeref duydum" diye konuştu

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Belçika Kadın Kolları Başkanı Zeynep Eryiğit, Afşin ziyaretinin kendilerine farklı duygular kazandırdığını ve milli duyguları artmış bir ekip olarak tekrar Belçika'ya döneceklerini dile getirdi.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesinde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesinin bulunduğu ilçede olmaktan dolayı mutlu olduklarını  ifade eden Eryiğit, " UETD Belçika Kadın Kolları Teşkilatı olarak Türkiye’ye geldik. AK Parti'nin Avrupa’ya yönelik bir teşkilatız. Yaklaşık 3 gündür Kahramanmaraş’tayız. Bugün üçüncü günümüz ve Afşin ilçesini ziyarete geldik. Yönetimimizde Afşin’de bulunan arkadaşlarımızda var. Teşkilatımızdan yaklaşık 28 kişiyle Afşin’e ziyaretimiz gerçekleştirdik. Amacımız hem yurdumuzun güzelliklerini görmek, kültürel gezi gerçekleştirmek. Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven ve ekibi güzel bir misafirperverlik sergilediler. Bu gezinin bize çok şey kattığına inanıyorum. Afşin'de Eshab-ı Kehf'i ziyaret ettik, ülkemiz için askerlerimiz için dua ettik. İnşallah buradan farklı duygularla, milli duyguları artmış bir ekip olarak geri döneceğiz." açıklamasında bulundu.

Başkan Güven, ziyarette UETD Belçika Kadın Kolları Başkanı Zeynep Eryiğit ve yönetim kurulu üyelerine Eshab-ı Kehf tablosu hediye etti.

Editör: Haber Merkezi