Afşin Sosyal Güvenlik Merkezi İlçe Müdürü Nevzat Akbaba, “2021 yılı için günlük en düşük 38 lira olan borçlanma oranı 2022 yılında 53 liraya kadar yükselecek.” dedi.

Emekliliğini öne çekmek için borçlanma yoluna gidecek vatandaşlar güncel asgari ücret oranından yapılan düşük hesaplama ile borçlanabileceğini hatırlatan Afşin SGK Müdürü Nevzat Akbaba, SGK askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanmaları ile emekli olmak isteyenlerin en geç 31 Aralık tarihine kadar başvurularını yapmaları gerektiğini hatırlattı.

SGK Müdürü Akbaba, prim günü eksik olanlar için son fırsat olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“ Tüm çalışanlar, çalışamadıkları döneme ait sosyal güvenlik primlerini, sonradan borçlanarak ödeyebiliyor. Hizmet borçlanması yapılarak, emeklilikte ödenmesi gereken prim gün sayısını öne çekmek ve bu sayede de erken emekli olmak mümkün. Sigorta primi eksik olanlar, askerlik borçlanması, çocuk borçlanması BAĞ-KUR ihya borçlanması ve doğum borçlanmalarını 31 Aralık 2021 tarihine kadar yaparlarsa günlük 38,16 lira olacak. 2022 yılında bu borçlanmalarını 0/040 daha fazla ödeme ile 53,38 lira olacak. Tüm vatandaşlara saygıyla duyurulur.”

Editör: Haber Merkezi