Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İstanbul Asya Bölge Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Ali Bilir, "Afşin Eshab-ı Kehf'e geldiğimde, Eyüp Sultan'ı hatırladım, yaşadığım manevi hazzı tekrar yaşadım" dedi.

Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Turizm Haftası nedeniyle TÜRSAB Asya BYK Başkanı Ali Bilir ve 13 seyahat acentesine Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesine tanıtım gezisi düzenledi.

Kahramanmaraş'ın turizm camiası ve gezginler tarafından çok fazla bilinen bir destinasyon olmadığını söyleyen Bilir, " Seyahat acentelerimizle birlikte Kahramanmaraş'a adım attığımızda çok fazla değeri olduğunu gördük. Ülke ve illerin kalkınmasında turizm çok önemli bir etken olduğunu hepimiz biliyoruz. Kahramanmaraş'ın değerlerinin tanıtılması için kanaat önderlerine çok fazla iş düşüyor. " dedi. 

- 'Afşin Eshab-ı Kehf, ülke turizmine kazandırılmalı'

Afşin'de bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesinin turizm camiası için çok ilgi çekici bir yer olabileceğine değinen Bilir, " Eshab-ı Kehf daha çok tanıtılmalı. Özellikle tarih ve kültür gezginleri için çok önemli bir yer burası ve mutlaka buranın dünyaya tanıtılması gerekiyor. Afşin Eshab-ı Kehf, ülke turizmine kazandırılması gerekiyor. " açıklamasında bulundu.

Eshab-ı Kehf'in ülke dışındaki gezginlerin ilgisini çekebilecek, derin hikayesi olan bir yer olduğunu ifade eden Bilir, şöyle devam etti:

"Ziyaretimizde rehber arkadaşımız bizlere çok detaylı bilgiler aktardı. Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven bizleri burada ağırladı ve burayla çok ilgili olduğunu gösterdi. Afşin Kaymamı Ali Edip Budan, Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve Afşin'in sivil toplum kuruluşu başkanları ziyaretimizde bize eşlik ettiler. Gördük ki Afşin'in yerel yönetimi bölgesiyle çok ilgililer. Ülke turizmi bacasız bir sanayidir. Turist ağırlayan yerlerin çehresi değişiyor. Turizmin çok farklı faydaları var. Buranın tanıtılması olarak Seyahat Acenteleri Birliği olarak elimizden geleni yapacağız. Ziyaretimizde Kahramanmaraş'ın birçok değeri olduğunu gördük. Şehir merkezi çok önemli bir destinasyon, biraz ulaşım sorunu var ve bu turizmde çok önemlidir. Otellerin çok yeterli olduğunu ve gördük. Hepsini bir kenara bıraktığımızda Kahramanmaraş'ın ve Afşin'in çok güzel bir mutfak kültürü olduğunu gördük. Onu da sabah, öğle ve akşam bizlere sürekli gösteriyorlar. Buradaki izlenimlerimizi meslektaşlarımıza duyuracağız fakat asıl işi sürükleyecek olan yerel kalkınma potansiyelindeki paydaşlar olacaktır. "

- 'Eshab-ı Kehf, Eyüp Sultan'ı çağrıştıryor'

Son olarak Eshab-ı Kehf ziyaretindeki izlenimlerini aktaran TÜRSAB Asya BYK Başkan Adayı Ali Bilir, " Buraya gelip, gezdiğimizde ve tarihi mekan ile alakalı bilgi aldığımızda çok güzel bir izlenim oluştu. Burada sanki Eyüp Sultan'ı hatırladım. Eyüp Sultan'ı anlattı burası bana. Dolayısıyla Eyüp sultan deyince insanların aklına ne geliyorsa içerisinde bulunmuş olduğumuz Eshab-ı Kehf Külliyesi de onu çağrıştırıyor" ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi