Türkoğlu ilçe Kaymakamlığı, Türkoğlu Belediyesi ve Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştirilecek festivalde, yerli ve yabancı okçular ile güreşçiler ter dökecek. Yoğun ilgi gören festivalde, 22 ülkeden 800’ün üzerinde yerli ve yabancı sporcu kayıt yaptırdı.

  Türkoğlu Kaymakamı Serdal Kartal, 8-10 yıldır düzenledikleri güreş festivalini, Türk Oyunları Festivaline çevirdiklerini ve Başbakanlık Tanıtım Fonu’ndan gerekli kaynağı sağladıklarını anlattı. 22 ülkenin katılımıyla 800 sporcuyu kentte ağırlayacaklarını anlatan Kartal, güreş, yaylı okçuluk, atlı okçuluk, gökbörü ve benzeri sporların yanı sıra akşamları da 23 Nisan Parkı’nda konserler yapacaklarını belirtti.

  Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise bu festivale bir seneden beri büyük bir özenle hazırlandıklarını kaydetti. Türkoğlu’nun Beyoğlu Mahallesi'nde okçuluk alanı oluşturduklarını ve 2 aydan bu yana çalıştıklarını dile getiren Okumuş, Gavur Gölü içerisinde bulunan 85 dönümlük ormanın kenarında yer alan Bababurun Kalesi’nin sınırlarını festival alanı olarak seçtiklerini ifade etti. Saat 10:00’dan akşam saatlerine kadar güreşlerin devam edeceğini anlatan Okumuş, sanatçı Sevcan Orhan’ın da halka konser vereceğini belirtti. Cumartesi 20:30’da 23 Nisan Parkı’nda Şükriye Tutkun konseri olacağına değinen Okumuş, tüm vatandaşları festivale davet etti.

  Öte yandan,  1. Uluslararası Geleneksel Türk Oyunları Festivali nedeniyle bir de fotoğraf yarışması düzenlendi. 29 Mayıs’a kadar Türkoğlu İlçe Halk Eğitim Merkezi’ne başvurulabilecek fotoğraf yarışmasında birinciye 2 bin lira para ödülü verilecek. 

Editör: Haber Merkezi