Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan jandarma uzman çavuş İbrahim Bağcı’nın Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki baba oacağına ateş düştü.

 Lice-Bingöl yol ayrımındaki Tavşantepe mevkisinde teröristler tarafından yola döşenen mayın, askerlerin geçişi sırasında patlatılması sonucu jandarma uzman çavuş İbrahim Bağcı ile silah arkadaşı şehit oldu.

Şehit haberi, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Belediye Başkanı Osman Okumuş, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Komutanı Jandarma Yarbay Ziya Çamur ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Çağatay Yazıcı tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden ailesine verildi.

Haberi alan şehidin annesi Atike ile babası Bekir Bağcı ve kardeşleri sinir krizleri geçirdi. Bağcı ailesine, evin önünde hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin baba ocağı ise Tük bayraklarıyla donatıldı.

Oğlunun şehit haberiyle yıkılan baba Bekir Bağcı, “Vatan sağ olsun, dostlarımız sağ olsun. Kimselerin anneleri, babaları ağlamasın. Kurban olduğum Allahım, vatanım cennet olsun. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Bir daha böyle acılar yaşanmasın. Dün öğlen üzeri 12-1 gibi görüşmüştüm. Yavrum 'Çok iyiyim' demişti. Baba beni merak etme. Babamdı, zaten babamın ismini vermiştik. Babam olarak hitap ediyorduk. Yani bu şekilde her gün görüşmeler yapıyorduk yavrumla. 'Benimle endişelenme' derdi. Ama yavrumun acısını aylar önceden hissediyordum. Kimse can vermesin, Allah acılar vermesin. Yaktın oğlum beni, bitirdin beni” dedi.

5 çocuklu ailenin ortanca oğlu, bekar ve Türk silahlı kuvvetlerinde 2 yıldır görev yapan şehit uzman çavuş İbrahim Bağcı’nın 1 ay önce izne geldiği öğrenildi.

Bağcı'nın cenazesi, yarın Türkoğlu ilçesinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

Editör: Haber Merkezi