Ceceli Mahallesi'ndeki mevcut açık cezaevinin yanında yaptırılacak 5 bin kişilik cezaevinin inşaası için temel kazı çalışmalarına başlandı.

  Cezaevi kompleksi inşaatında incelemelerde bulunan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

  Ceza evindeki faaliyetler ve bölgeye sağlayacağı istihdama ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Okumuş, “Türkiye’nin en büyük cezaevi komplekslerinden bir tanesi ilçemize yapılıyor. Bazıları cezaevi ile övünülür mü diyor ama Türkiye de bir yatırım yapılacaksa eğer Kahramanmaraş’ımıza, Kahramanmaraş’a da yapılacaksa ilçemize yapılmasını istedik. Burası normal küçük cezaevi değil büyük devasa bir cezaevi kompleksi. Bir kısmı açık cezaevi olacağından dolayı, Türkiye’nin her yerinden buraya ceza evinde kalanların yakınları da gelecek. Yani ilçemize vatandaşların otellerde kalması gerekecek. iki tane devasa  30'ar dönüme kurulu cezaevi kompleksi olacak. 10 tanede 5'er katlı gardiyan ve personel lojmanları olacak" dedi.

  Açık ceza evi olmasıyla gerek Kahramanmaraş’taki gerek Türkoğlu'ndak resmi kurumlardaki işçi açığının da buradan giderilebileceğini belirten Okumuş, "Cezaevi içerisinde  10 tanede atölye olacak, cezaevinde kalanları üretime yönelik olacak ve ekonomimize de iyi bir katma değer sağlayacak. 5000 kişilik bu cezaevi içerisinde 1100 personelin çalışacağı 200 lojmanın olduğu devasa kompleksi ilçemize kazandıran yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

  Türkoğlu ilçesine yapılacak olan cezaevi kompleksinin 900 gün içerisinde faaliyete geçeceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi