2. Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali sona erdi.

Türkoğlu'nda kaymakamlık ve belediye tarafından Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Derneği iş birliği ve Başbakanlık Tanıtma Fonu desteğiyle gerçekleştirilen ve üç gün süren festival, kortej yürüyüşüyle tamamlandı.

Festivalin sonunda, 20 metrelik açılış atışında Makedonya'dan Serdar Asan birinci oldu.

Büyük Bayanlar Sabit Puta yarışmasında Hürrem Sultan Özcan birinciliği, Kevser Atasoy ikinciliği, Fatma Ayvacı üçüncülüğü elde etti.

Büyük Erkekler Puta yarışmasında Bulgaristan'dan Hrıstov Hrısto Hrıst birinciliği, Ahmet Özoğul ikinciliği, Ramazan Şimşek ise üçüncülüğü kazandı.

Yarışmalarda 45 yaş üstünde, Macaristan'dan Atilla Gyula Racz birinci, Murat Çengel ikinci, Burhan Akdaş üçüncü olurken, 15 yaş üstünde sırasıyla Emir Kayabaş, Hüda Özayaz ve Enes Demir ilk üçe girdi.

Vurgeç Erkekler kategorisinde Savaş Atalay birinciliği, Yaşar Metin Aksoy ikinciliği ve Ramazan Şimşek üçüncülüğü, bayanlarda ise Saliha Mürüvet Aksoy birinciliği, Skalicky Andrea ikinciliği ve Kevser Atasoy üçüncülüğü elde etti.

Limitsiz Menzil 50 Libre Üstü Bireysel Erkekler yarışmasında Josef Monus birinci, Sedat Özoğuz ikinci, Fatih Yıldız üçüncü oldu.

Menzil Atışları Bayanlar'da sırasıyla Anna Mario Monus, Kevser Atasoy, Fatma Ayvacı, Limitli Menzil 50 Libre Altı Erkekler'de de Jousef Monus, İbrahim Balaban ve Ömer Çağlayan ilk üçte yer aldı.

Dereceye giren sporculara, il protokolü tarafından kupa ve madalyaları verildi.

Festivalde, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Çin, Hırvatistan, İngiltere, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Kazakistan, Litvanya, Malezya, Meksika, Moğolistan, Hollanda, Polonya, Makedonya ve Ukrayna'dan yaklaşık bin 100 sporcu mücadele etti.

Editör: Haber Merkezi