UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan eserlerin sergisi Afşin'de açıldı. 

Türkiye Tanıtım Platformu (TUTAP) tarafından Türkiye'de bulunan  UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan eserler UNESCO adayı Eshab-ı Kehf'te sergileniyor.

Türkiye'den, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan eserler, Afşin'deki Eshab-ı Kehf'te sergilendiğini belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " UNESCO Dünya Kültür Mirasları  arasında bulunan ve aday olan 12 somut unsur, 13 asıl mekân ve 32 aday mekânın içinde bulunduğu eserin açılışını gerçekleştirdik. Afşin Eshab-ı Kehf'in arasında olduğu Türkiye'den, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan eserler ilçemizde açılan kalıcı sergiden vatandaşlara tanıtılacak. İnşallah buraya gelen ziyaretçilerimiz bu sergiye gezecek ve ülkemizin miraslarını daha yakından tanıyacaklar." dedi.

Eshab-ı Kehf'in UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınmasının Afşin için çok önemli bir adım olduğunu söyleyen Başkan Güven, " Bundan sonra burasının bütün nesillere bir dünya mirası olarak bırakılmasını hedefliyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü, buranın işletmesini Afşin Belediyesine devretti. İnaşallah burayı yaşayan bir merkez haline getireceğiz. Eshab-ı Kehf'in UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasının, ilçeye ve Kahramanmaraş'a çok şey katacağına inanıyorum. Külliye, sadece Türkiye'den değil dünyanın farklı yerlerinden çok ciddi potansiyele sahip. Eshab-ı Kehf'i inanç turizmi açısından önemli bir merkez haline getirmeyi planlıyoruz." açıklamasında bulundu

Daha sonra konuşma yapan TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız, "Türkiye Tanıtım Platformu (TUTAP) tarafından Türkiye de ilk kez böyle bir sergi açıyoruz ve ilk sergimizi de Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesinde açtık. Ülkemizden UNESCO Dünya Miras listesinde yer alan unsurların sergilendiği kalıcı sergide vatandaşlarımız tarihi mekanları tanıma imkanı bulacak."diye konuştu.

Açılışın ardından misafirler, Kervansarayda bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan eserlerin sergisini gezerek, bu serginin Afşin Eshab-ı Kehf'te açılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler ve Eshab-ı Kehf'te düzenlen İftar programına katıldılar.

Açılış ve iftar programına, Kahramanmaraş Millet Vekili Dr. Mehmet İlker Çitil, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ağır, Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kaya, Ak Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, , Birim Amirleri ile çok sayıda  davetli katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi