Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Göksun Meslek Yüksek Okulu'na (MYO) Tapu ve Kadastro Programı açıldığı ve ek kontenjan ile öğrenci alımına başlandığı bildirildi.
Göksun MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tapu ve Kadastro Programı mezunlarının tamamının istihdam edildiğini söyledi.
Tapu ve Kadastro Programına normal ve ikinci öğretim olmak üzere toplam 100 öğrenci alacaklarını bildiren Gürbüz, şunları kaydetti: "Şu anda Türkiye'de sadece bir üniversitede bulunan Tapu ve Kadastro Programı, Yüksek Öğrenim Kurumu'nun (YÖK) onayı ile ikinci olarak okulumuzda açılmış ve ek kontenjan ile öğrenci alımına başlanmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim dönemi için normal öğretim 50, ikinci öğretim 50 olmak üzere toplam 100 öğrenciyi ek kontenjan ile almayı hedefliyoruz."
Gürbüz, Tapu ve Kadastro Programının yanı sıra, Bankacılık ve Sigortacılık, Harita ve Kadastro, Organik Tarım, Bilgisayar Programcılığı, Dış Ticaret, Pazarlama, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile İşletme bölümlerinde boş kalan 209 kontenjan için de ek yerleştirme ile öğrenci alacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA
Editör: Haber Merkezi