Elbistan-Afşin-Ekinözü 161 kilometre koşulacak

Türkiye’nin en uzun ve şartları en ağır ultra maraton koşusu olan ve bu yıl ilk kez 2018 Ultra Maraton Türkiye Şampiyonası adı altında koşulacak olan 9. Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu, 1’i bayan 27 sporcunun katılımı ile start aldı.

Elbistan’a bağlı Kavaktepe Mahallesi’nden başlayacan zorlu koşunun bu yılki parkuru 161 kilometre olacak ve maksimum 26 saatte tamamlanacak. Sporcular, Afşin ve Ekinözü ilçelerini geçtikten sonra finiş için Elbistan’a gelecek.

Almanya’da yaşayan astım hastası İbrahim Şahin’in, 2009 yılında doğup büyüdüğü Elbistan’a Kavaktepe Mahallesinden tek başına başlattığı 111 kilometrelik ultra maraton koşusu, aradan geçen 9 yıl sonra Türkiye’nin en büyük spor organizasyonlarından biri haline geldi. 2012 yılında Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından tescil edilen ilk ultra maraton olan 9. Elbistan-Afşin-Ekinözü (EAE) Ultra Maratonu’nun bu yıl 2018 Ultra Maraton Şampiyonası şeklinde koşulacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Elbistan Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve sponsor firma SilberFalke tarafından bu yıl düzenlenen 9. Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nun startı, ilçeye bağlı Kavaktepe Mahallesi’nden verildi.

Start öncesinde değerlendirme yapan Elbistan Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Ahmet Yılmaz, ultra maratonun, dünyadaki sayılı koşulardan biri olduğuna dikkat çekerek, “9. Elbistan-Afşin-Ekinözü (EAE) Ultra Maratonu’nun ev sahipliğini yapıyoruz. Bu koşunun kazasız belasız tamamlanmasını diliyoruz. Uzaktan ve yakından gelen bütün sporcularımıza başarılar diliyoruz. Bu yarış, bizim ve bölgemizin tanıtımı için çok önemli. Türkiye Atletizm Federasyonu, faaliyet takviminde yer alan bu koşumuz 161 kilometre olarak dünyada sayılı koşulardan bir tanesidir. Ultra maraton koşusuna 27 sporcu katılıyor. Ultra maraton koşusundan ayrı olarak bir de halk koşumuz var. Bu sene ilk kez düzenlediğimiz halk koşumuza da 60 sporcu katılıyor” şeklinde konuştu.

Ultra maraton koşusunu 9 sene başlatan sporcu İbrahim Şahin ise, “9. Elbistan-Afşin-Ekinözü (EAE) Ultra Maratonu’nu koşmanın onurunu yaşıyoruz. Bu yıl Türkiye Ultra Maraton Şampiyonası olarak düzenleniyor. Bu, bizim için çok sevindirici bir olay. İnşallah önümüzdeki yıllarda Avrupa ve dünya şampiyonasını da bu parkurda yaparız. 9 sene önce ilk olarak tek başıma koştum burada. 2.sene ise 2 kişi ile koştuk. 3.sene de artık Türkiye Atletizm Federasyonu’nun takvimine alındı. Uluslar arası bir yarış oldu” ifadelerini kullandı.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur da, tüm sporculara başarılar diledi. Başkan Sungur, “Uluslar arası bir maraton özelliği var. Ülkemizin değişik bölgelerinden gelen 27 sporcumuz var. Kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

9. Elbistan-Afşin-Ekinözü (EAE) Ultra Maratonu’na katılan tek bayan sporcu olan Deniz Çiçek ise, “Çok mutluyum. 2.kez katılıyorum. Çok keyifli. İnşallah keyifli bir finiş olur. Daha önceden de derecelerim var. 100 ve 110 kilometrelerde uluslar arası derecelerim var” diye konuştu.

Eshab-ı Kehf Koşu Grubu üyesi Sıtkı Gönen isimli ultra maraton koşucusu “Bölgemiz için çok gurur ve onur verici olan bir olay. Başlangıcında İbrahim Şahin kardeşimizin emekleri var. Kendisine teşekkür ediyoruz. Daha önceden de bu organizasyona katılmıştım. Herkese başarılar diliyorum” cümlelerini kullandı.

9. Elbistan-Afşin-Ekinözü (EAE) Ultra Maratonu’nun, 7 Ekim 2018 Pazar günü saat 10.00’da Elbistan Kaymakamlığı önünde de son bulmasını planlanıyor. Ultra maratonu ilk 3 sırada bitirenlere, para ödülü, kupa ve başarı belgesi verilecek.

Editör: Haber Merkezi