Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan mutabakatla Türkiye’deki dünya miras alanları Afşin’de açılacak kalıcı sergiyle tanıtılacak.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Ülkemizde yer alan UNESCO Dünya Mirası unsurlarımız, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen kalıcı sergimizin ilki 2015 yılından itibaren Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesinde tanıtılacak.” dedi.

UNESCO Dünya Mirası Türkiye Sergisine vatandaşları davet eden Belediye Başkanı Güven, “Türkiye, özellikle UNESCO'ya tescilli dünya miras alanları bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden. Afşin’imizin göz nuru olan Eshab-ı Kehf’inde geçici listeden kalıcı listeye alınması bizim tek arzumuz. Eshab-ı Kehf, tescilli dünya miras alanlarına dahil olmayı sonuna kadar hak ediyor. Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) işbirliğinde Eshab-ı Kehf’te acıkacak kalıcı seriyle UNESCO'ya tescilli bütün alanlarımızı en doğru şekilde tanıtarak hedef kitlelere ulaştırmak. 10 Eylül Perşembe günü saat 15.00’da açılışını yapacağımız kalıcı sergiye vatandaşlarımızı bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

"Dünya miras alanlarımızı en iyi şekilde tanıtacağız"

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptıkları mutabakatla 81 ilde kalıcı sergiler açarak dünya miras alanlarının tanıtılacağını, sergi kapsamında hazırlanacak kitapçıkların ziyaretçilere ücretsiz dağıtılacağını anlatan Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız, "Sergiler Türkçe ve İngilizce hazırlanacak. Sergimiz aynı zamanda sanal sergi olarak da gezilebilecek. Vatandaşlarımız sergimizi internet üzerinden gezerek dünya miras alanlarımızı tanıma fırsatı bulacak. Hem vatandaşlara dünya miras alanlarımızı tanıtacağız hem de ülkemize gelecek turistlere de en iyi şekilde tanıtım yapacağız." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi