Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesndei (KSÜ)  görev yapan Azerbaycanlı akademisyenler, duygularını anlattı.

KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Seher Atmaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermenilerin 85 yaşındaki anneannesini namaza dururken şehit ettiğini ve çocukluğunda Ermenilerin yaşattıklarını unutamadığını söyledi.

Atmaca, Ermenistan'ın yıllarca bölgedeki sivilleri katlettiğini, savaş cephesinde ise Azerbaycan ordusunun karşısında kaçtığını aktardı.

Azerbaycan'ın yıllar sonra kendi hakkı olan toprakları geri aldığını ve Türk milletinin canı pahasına topraklarını koruduğunu belirten Atmaca, şunları kaydetti:

"Bizim damarlarımızdan Türk kanı akıyor. Bizim topraklarımıza göz dikenlerin gözlerini oyarız. Buna gücü yetecek askerimiz, gücümüz, kahramanlığımız ve yüreğimiz var. Bizim bu yüreğimiz olduktan ve damarımızdan Türk kanı aktıktan sonra bütün dünya toplansa bizim o bayrakları indiremezler. Yaşasın Azerbaycan-Türkiye gardaşlığı."

Türk halkına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Azerbeycan'a vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eden Atmaca, "Dünya da gelse bizi yıkamaz. Bu birliğimizi asla kimse bozamaz. Biz ölürüz, son damla kanımıza kadar o topraklarımızın bir karışını kimseye bırakmayız." dedi.

Atmaca, ayrıca Türkiye ile Azerbaycan'ın dostluğu temasıyla hazırladığı türküyü saz çalarak okudu.

Editör: Haber Merkezi