Afşin'de çeşitli meslek dallarında faaliyet gösteren kişilerden oluşan Türk Müzik Topluluğu, Afşin Belediyesi, Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlediği ilk 'Bahar Konseri' coşkuyla gerçekleşti.

Afşin Meslek Yüksekokulu Hayati Vasfi Taşyürek Konferans Salonunda düzenlenen konser Türk Sanat Müziği severlere muhteşem bir akşam yaşattı.

Düzenlenen konserde açılış konuşması yapan Türk Müziği TopluluğuKurucu Başkanı Ahmet Çelik, yaklaşık 7-8 aylık bir süre içerisinde gece gündüz demeden konser için hazırlandıklarını belirtti.

Konsere katılan herkese teşekkür eden Çelik, “Burada 7-8 aylık bir emek seyredeceksiniz. Buradaki arkadaşlarımız yaz kış demeden her gün emek verdiler. Ve bu heyecanı onlarla birlikte bende hissettim. Umarım Afşin’de bundan sonra kültürel, sosyal faaliyetler birilerinin katkısıyla devam eder. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bizlere destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu topluluğu kurmaya karar verdiğimizde çok güzel destekler aldık. İçimizde imam bir arkadaşımız bile var. Onun buraya gelmesi bizim için daha da mutluluk verici bir şey oldu. Umarım hepiniz keyif alırsınız. Programa katılan herkese Tekrardan teşekkür ediyorum. “dedi.

Birçok farklı meslek grubuna mensup kişilerin bir araya gelerek oluşturduğu 16 kişilik koro, 1. bölüm koro ve sola şarkılar, 2. bölüm koro ve solo türküler seslendirerek konseri tamamladı.

Son olarak konuşma yapan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Akif Hakan Kurt, Afşin Belediyesine sanatsal ve kültürel faaliyetlerinden dolayı teşekkür etti.

Konser, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik tarafından Türk Müziği Topluluğu Üyelerine plaket takdimi yaptıktan sonra sona erdi.

Programa, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, Afşin Belediye Meclis Üyeleri,  AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, AK Parti Afşin İlçe Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, CHP Afşin İlçe Başkanı Mahsuni Çinpolat, Afşin Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri, Kamu ve Kurum Müdürleri, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi