Türk Eğitim Sen Kahramanmaraş üyeleri, "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik'e tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şubesi üyeleri Sendika önünden toplanarak, Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar yürüdüler. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen kalabalık siyah bir çelenk bırakarak basın açıklamasında bulundular.

Grup adına açıklamada bulunan Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Özberk, “Herkes emin olmalıdır ki; Türk Eğitim-Sen bu işin peşini bırakmayacaktır. Sendikamız, her türlü hukuki yola başvuracak, yanlı davranan ve tetikçilik yapan ilçe milli eğitim müdürlerini, ilçe milli eğitim şube müdürlerini tespit ederek, haklarında suç duyurusunda bulunacaktır” dedi.

Özberk, “Değerli basın mensupları saygıdeğer yöneticilerimiz, saygıdeğer gönül dostları İktidarın çıkardığı kanun doğrultusunda okul yöneticilerin yeniden görevlendirebilmeleri için puanlama sonuçları yayınlanmıştır. Puanlama sonuçlarına bakıldığında kendi düşünceleri dışında olan bütün okul müdürlerine düşük puan verilerek görevlerine son verilmiştir. Türk Milliyetçiliği hükümet nezdinde suç olmuş Türk Milliyetçileri, vatanseverler elenmiştir.Yapılan uygulama insanlık dışı, adaletsizlik, zalimlik, adam kayırmacılığının bir göstergesidir. Tetikçi İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube müdürlerinin verdikleri puanlarla vatansever okul müdürlerinin hakkı yenmiş sanki başarısızlarmış gibi toplum nezdinde küçük düşürmeye çalışmışlardır. Tetikçiler tarafından düşük puan verilip görevlerinden alınan okul müdürleri, kendi ilçelerinde saygın bir kişiliğe sahip olup, başarıları ile de isim yapmış kişilerdir. Afşin’de ve diğer ilçelerde başarılı birkaç okul müdürü say dersek, görevden alınan okul müdürlerinin isimleri söylenecektir, Peygamberin. Dinimizin emirlerini yerine getirmeleri gereken, bazı koltuk sevdalıları, adaletten kul hakkından yana olmaları gerekirken ne yazık ki koltuk sevdalarının hırsına kapılmışlar, siyasilerin emirlerini yerine getirmek için tetikçiliğe soyunmuşlardır. Yöneticilerimizi değerlendiren bu tetikçiler, görevlerine başlayalı daha iki ay olmuşken nasıl oluyor da yöneticileri tanıma fırsatı bulmuşlardır. Yaptığınız bu zulümler yanınıza kar kalmayacaktır.Burnunuzdan fitil fitil getireceğiz. Her türlü meşru hakkımızı kullanarak yaptıklarınızı topluma ve eğitimcilere anlatacağız” dedi.

Özberk konuşmasını şöyle tamamladı:

“Değerlendirme sonuçlarına bakıldığında; torpilli olan, iktidara yakın duran,  malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir. Öğretmen, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı, öğrenci değerlendirmesinden tam puan ya da yüksek puan alan okul yöneticilerinin büyük bir kısmı her ne hikmetse ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürlerinden çok düşük puanlar almıştır. Bunun tersi de yaşanmış, mesai arkadaşlarından düşük puanlar alanlara da- şayet yandaş ise- ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafından yüksek puanlar verilmiş, bu kişilerin 75 puan almaları sağlanarak, görev süreleri uzatılmıştır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil; torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır. Çok açık söylüyoruz ki; değerlendirmeler objektif değildir, siyasidir, usulsüzdür. Yapılanlara bakıldığında Milli eğitimde kadrolaşma operasyonu olduğu görülmektedir. Eğitimin her hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenler kapalı kapılar ardında iş çevirmiştir. “Benden olmayanı yok edeceğim” düsturuyla hareket edenler, farklı düşünenlere yaşama hakkı tanımamaya ant içmişlerdir. İş bilmeyen, emeği ve alın teri ile değil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri başlamıştır. Okullar bir kısmı emir kulları tarafından yönetilecektir. Okullar siyasi iktidardan icazet alanların yuvası haline gelecektir. Okullar beceriksiz, yönetme kabiliyetinden yoksun kişilere emanet edilecektir. Yaptıklarınız Türk milli eğitim tarihi için utanç vesikasıdır. Sizin düşük puan verip görevden aldığınız okul müdürleri bizim onurumuz bizim gururumuzdur. Görevden alınan okul müdürleri tarihe altın harflerle yazılmışlardır. Onurlu bir miras bırakmışlardır.Oysaki iktidarın tetikçiliğini yapanların alınlarında kara bir leke olarak kalacaktır. Tarih her zaman lanetleyecektir.Herkes emin olmalıdır ki; Türk Eğitim-Sen bu işin peşini bırakmayacaktır. Sendikamız, her türlü hukuki yola başvuracak, yanlı davranan ve tetikçilik yapan ilçe milli eğitim müdürlerini, ilçe milli eğitim şube müdürlerini tespit ederek, haklarında suç duyurusunda bulunacaktır. Bu makamlar kimsenin babasının malı değildir. Kişiye özel davranan, arkası sağlam olanı koruyan, milimetrik hesaplarla yandaş ordusu kurmaya heveslenenler yargı önünde hesap vereceklerdir.”

 

Editör: Haber Merkezi