Türk Eğitim Sen Afşin Şubesi üyesi bir grup eğitimci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen müdür atamalarına tepki gösterdi.
 
 
Efsus İş Merkezi önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri pankart açarak Afşin Hükümet Konağı önünde yürüdüler ve oturma eylemi yaptılar. Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan eyleme MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, Ülkü Ocakları Başkanı Sefa Dal ile çok sayıda Türk eğitim-Sen üyesi katıldı.
 
Toplanan grup adına konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Afşin Temsilcisi Bünyamin Özberk, Milli eğitimde müdür kıyımı yapıldığını kaydederek, bu kıyıma sesiz kalamayacaklarını ifade etti. Özberk, “
"Siyasi görüşü ve ideolojisi iktidara ters düşen, sendikal tercihini yandaş, candaş, sırdaş sendikadan yana kullanmayan, yalakalığıyla değil, bilgisi, becerisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmişlerdir. Bu kıyım Afşin İlçe Milli Eğitim de bir ilktir. Bu kıyımı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürünün ve şube müdürünün alınlarına kara bir leke olarak kalacaktır. Değerlendirmelere bakıldığında, yapılanların hak ve hakkaniyetten uzak olduğu açıkça görülmektedir. Afşin'de sembol olmuş isimler birer birer kıyıma uğramış güya başarısızmış gibi bir algı yaratılarak toplum nezdinde küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi bu okul müdürlerinin başarıları da verilen puanlarla gölgelenemeyecektir. Tetikçi ilçe milli eğitim müdürü bunu iyi bilmeli ki görevden aldığı her okul müdürü kendinden daha iyi yöneticilik yapmaktadır." dedi.
 
Türk Eğitim-Sen Afşin Temsilcisi Özberk, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü siyasilerin tetikçiliğini yapmakta, kara düşünceli siyasilerin emirlerini yerine getirmektedir. Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürü misyonlarını tamamlamak için bir görevleri daha kalmıştır. Kendi gibi düşünmeyen müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarını da görevlerinden alarak ; dileri gibi kara düşünceli insanları göreve getirerek sona erecektir. Olaylara akıl çerçevesinde baktığımızda vekâleten görevde bulunan ilçe milli eğitim müdürünün ve sadece 2-3 aydır görevde bulunan şube müdürünün okul müdürleri hakkında kanaat sahibi olamayacağını, herkes tarafından bilinmektedir. Bu tetikçilerin okul müdürlerinin bilgisini, tecrübesini, başarısını ölçebilecek nitelikte olmadıklarını bütün eğitim çalışanları ve kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu yapılanlar darbe dönemlerini hatırlatmaktadır. Ancak darbe dönemlerinde, 28 Şubat'ta dahi böylesine bir kıyım yaşanmamıştı. Yapılanlar Türk Milliyetçilerine vurulan bir darbedir. Türk Milliyetçiliğini savunan başarılı okul müdürleri düşüncelerinden dolayı görevlerinden alınmışlar, yerlerine kara düşünceli insanlar getirilmişlerdir. Yapılanlar eğitimde kara düşünceli insanların kadrolaşmaları üzerine inşa edilmiştir. Hak ve Adaleti diline dolayanların hak ve adaleli nasıl gasp ettiklerine şahit olmaktayız. Biz sadece hak ve adalet istiyoruz. Bir gün hu adalet, adaleti çiğneyenlere de lazım olacaktır. Bugün yine aynı şeyi söylüyoruz: Bizler emek hırsızlarının, hak yiyicilerin, "benim adamım" diyerek, kadrolaşmaya yol açanların, bilgi ve alın teri düşmanlarının, Hz. Ömer'in adaletini elinin tersiyle itenlerin her zaman karşısındayız. Emeği çalınanlar için, hakkı yenenler için dik ve onurlu durdukları için görevden alınanlar için adalet istiyoruz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır düsturuyla hareket ediyoruz. Bir okul müdürümüzün bile canı yansa buna göz yummamızı kimse beklemesin. Kaldı ki MEB'de bu son yapılan değerlendirmeler adeta kıyım niteliğindedir."
 
 
Daha sonra konuşma yapan MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, şunları kaydetti:
“Değerli arkadaşlarımız, Türk Eğitim-Sen'in yapmış olduğu bu eyleme şahsımız olarak ve teşkilatımız olarak destek olmak için burada bulunuyoruz. Burada ki yapılan haksızlığı bizler kabul etmiyoruz. Bizleri eğiten öğretmenlerimizin kanunsuzca müdürlük görevinden alınması hoş bir şey değildir. Biz her zaman ilçemize yapılan haksızlıkların karşısında olacağız ve hakkımızı arayacağız." şeklinde konuştu.
 
Eylem için toplanan kalabalık konuşmalardan sonra Afşin savcılığına suç duyurusunda bulundu. Toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör: Haber Merkezi