Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şubesi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Şehit Er Ömer Erüstün Meydanındaki programda, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu ve Mehmetçikler için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Toplanan sendika üyeleri adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bayram Doğan, "Türkiye Kamu-Sen olarak 400 bin üyemizle, duamızla, varlığımızla, ruhumuzla ve bütün benliğimizle askerimizin yanındayız. "dedi.

Türkiye ve sınır komşusundaki ülkelerin kaynaklarında yüzyıllardır emperyalist ülkelerin gözü olduğunu ve asıl hedefin Türkiye'nin olduğunu söyleyen Doğan, "Yurdumuzu kuşatan şer güçler, maşa olarak kullandıkları terör örgütleri yoluyla Türk milletini yıpratmak, zayıflatmak, tarih sahnesinden silmek üzere ortaya koydukları planlarını devreye sokmuşlardır. Bundan yüzyıllar önce olduğu gibi bugün de milletimiz bir var oluş mücadelesi ile karşı karşıyadır. Yakın coğrafyamızda olup bitenlere bu gözle baktığımızda, asıl hedefin Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milleti olduğunu görmek çok da zor değildir." diye konuştu.

Doğan açıklamasına şöyle devam etti:

" Kahraman Mehmetçiğimizin Afrin’de yürüttüğü bu harekat, Türk milleti üzerinden İslam’ı boğma amacındaki alçaklara karşı yapılan bir huruç harekatıdır. Nasıl ki, Kurtuluş savaşında yunan kisvesi altında yedi düvelle savaştıysak bugünde YPG/PKK kılığına girmiş, yanı başımıza çöreklenmiş ve boğazımıza sarılmak için fırsat kollayan kahpe emperyalist güçlerle savaşmaktayız. Bu nedenle Sakarya, Dumlupınar, İnönü bizim için ne anlam ifade ediyorsa, El bab, Afrin, Münbiç, Sincan ve Kandil de aynıdır.

Bugün Mehmetçik cephede, Türk Milletinin kaderini yeniden yazmakta, bu topraklar üzerinde yeşerecek fidanlar için gövdelerini Amerikan roketlerine, Alman anti tank füzelerine, Fransız mayınlarına siper etmektedir. Teröristlerin ellerindeki silahlara baktığımızda, düşmanın kim olduğunu görüyoruz. Şundan eminiz ki, Allah’ın izni ile biz bu oyunu bozacak, bu kuşatmayı yaracak, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışanlara hadlerini bildireceğiz. Hepimiz birer Mehmetçiğiz, birer askeriz: bütün hainlere, yedi düvele yeteriz. Birkaç çapulcuyu maşa olarak kullanıp, Türk’e diz çöktüreceklerini sananlar bilsinler ki, her bir askerimizin sinesinde 80 milyon yürek atıyor."

Türk Ordusu yalnızca silahaltındaki askerlerden ibaret olmadığını söyleyen Doğan,  " Ordu-Millet derler bize, 80 milyon askerimiz var. Şehitlerimiz var, yüreğimiz yanıyor. Gazilerimiz var, içimiz sızlıyor. Ama kahraman askerimizin kanı ile canı ile bu topraklarda yeni bir gelecek kuruluyor. Kahraman Mehmetçik yedi düvele, Türk’ün iradesini, karalılığını ve gücünü bir kere daha gösteriyor. Türk milleti olarak 80 milyon tek yürek, tek bilek kahraman Mehmetçikle birlikte Afrin’ê yürümeye hazırız. Bugün 80 milyon seve seve şehadet şerbetini içmeye hazırdır. Biz askeriyle, milletiyle bir ve bütün olarak devletimizin ve devlet büyüklerimizin yanında, alacakları her kararın sonuna kadar arkasındayız. Bu bir vatan mücadelesidir. Bu bir namus mücadelesidir. Bu bir var oluş mücadelesidir. Bu bir Hak mücadelesidir. Biz bu yolda yurdu yaşatmak için can veren, gelmiş geçmiş bütün kahramanlara Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bilinsin ki: bundan sonra kimseye verilecek bir karış toprağımız yok. Ölmek var, dönmek yok, Allah var, gam yok. Bilinsin ki, bedeli ne olursa olsun Afrin emperyalistlere mezar olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi