Başyayla: “Eshab-ı Kehf’in Afşin’de olduğuna inanıyorum”

Anadolu’nun çeşitli yörelerindeki damak tatlarını ekranlara taşıyan sanatçı Turgay Başyayla, Lezzet Yolculuğu adlı yemek programına çekim yapmak için Afşin’e geldi.

Televizyon programı çekimleri için Afşin’e gelen sanatçı Turgay Başyayla, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i makamında ziyaret etti. Başyayla, Başkan Güven ile yapmış olduğu sohbette, “33 ayrı yerde olduğu söylenilen ve Kuran’da bahsedilen Eshab-ı Kehf hadisesinin Afşin’de gerçekleştiğine inanıyorum” dedi.

Televizyon ekranlarında büyük ilgiyle takip edilen ve Anadolu’nun eşsiz güzelliklerini ekrana taşıyan 'Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu' programının yeni durağı Afşin oldu.

Afşin Belediyesi işbirliği ile Lezzet Yolculuğu ekibi tarafından hazırlanan programda yöresel lezzetlerin tanıtıldığı programda başta UNESCO listesinde yer alan ‘Afşin Eshab-ı Kehf’ olmak üzere Afşin Belediyesi tarafından restorasyonu sağlanan ‘Afşin Kültür Evi olarak adlandırılan tarihi Ömer Ağa Konağında çekimler yapılacak.

Afşin’in tanıtımı sağlamak için her fırsatı değerlendirdiklerini söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Afşin birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ilçe. Yöresel lezzetlerimizin zenginliğiyle birlikte Kahramanmaraş ve Türkiye için çok önemli olan UNESCO listesinde yer alan Eshab-ı Kehf’imiz ve Ömer Ağa Konağında çekim yapmak üzere 'Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu' programının çekimleri için televizyon ekibi Afşin’de bulunuyor. Güzel bir program olacağına inanıyoruz. Bizleri kırmayarak Afşin’e gelen sanatçımız Turgay Başyayla ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Eshab-ı Kehf’in Afşin’de olduğuna inanıyorum”

Afşin’i en iyi şekilde yansıtacaklarını söyleyen Turgay Başyayla, “Show TV, Lezzet Yolculuğu Programı olarak bugün Afşin’deyiz. Çok kıymetli Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven adına çok teşekkür ederim. Çok heyecanlıyım çünkü yaklaşık 33 ayrı yerde olduğu söylenilen Eshab-ı Kehf’in ben Afşin’de olduğuna inananlardanım. Çünkü tespit ve anlatımlara göre tarihçilerimizin çalışmalarına göre Afşin’de olduğu inancı çok fazla. Eshab-ı Kehf’i görmek için hem kendi izleyicilerimizi hem de sesimizi duyurduğumuz herkesi buraya davet ediyoruz. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e kısa zamanda yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Eshab-ı Kehf’in UNESCO Geçici listesinde olduğunu duyduk ve çok mutlu olduk. Afşin’i en iyi şekilde yansıtacak çekimler yapmaya çalıştık. Herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan güven ziyarette, Turgay Başyayla ve ekibine Eshab-ı Kehf tablosu hediye etti.

Editör: Haber Merkezi