Afşin Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Turan, adliye ile avukatlar arasında köprü olmaya devam edeceklerini belirterek, çözüm odaklı bir baro oluşturmak istediklerini söyledi.

Türkiye genelinde baro seçimlerinin yapıldığını söyleyen Afşin Baro Temsilcisi Turan, " İlçemizde yapılan Baro Temsilciği seçimini geride bıraktık. Önümüzdeki iki yıllık süreçte avukat arkadaşlarımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım" dedi.

Afşin Barosu olarak, adliye ve avukatların sıkıntıları ve çözüm yolları konusunda katkılarda bulunmaya çalıştıklarını belirten Turan, şöyle devam etti:

" Kahramanmaraş ve ilçelerinde de baro seçimleri yapıldı. Türkiye Barolar Birliği Kahramanmaraş Başkanlığına tekrar Avukat Vahit Bağcı Bey seçildi. Kendisini tekrar tebrik ediyorum. İlçemizde de meslektaşlarımız bu görevi bizlere tekrar layık gördü. Bütün meslektaşlarımıza vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz 2014 yılından itibaren, geride bıraktığımız görev sürecimiz boyunca sivil toplum kuruluşu olarak zaman zaman baromuzu platformlarda temsil ettik. Afşin Adliyemizin bir takım sorunları var. Bu sorunların çözümü noktasında Adalet Bakanlığı nezdinde dile getirdik. Çözümü noktasında temaslarımız devam ediyor. Adliyemizde şuanda hakim, savcı, katip açığı bulunmakta. Ayrıca adliyemizin fiziki sorunları var. Çözümü noktasında siyasilerimizden destek bekliyoruz.

Bundan sonraki süreçte önümüzde iki yıl gibi uzun bir süre var. Afşin Baro Temsilciği olarak avukatlarımızın ve adliyemizin sorunlarının çözümü noktasında katkı vermeye devam edeceğiz." 

Editör: Haber Merkezi