AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Avukat Mehmet Turan aday tanıtım toplantısı düzenledi 

Aday Adayı Turan: "Bu topraklara olan borcumu ödemek için adayım"

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25.dönem Milletvekili Genel seçimi için Afşin Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Turan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

19 Şubat Perşembe günü  AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığına 25. dönem Milletvekilliği  aday adaylığı başvurusunda bulunan Mehmet Turan, Ak Parti İlçe Başkanlığında tanışma toplantısı düzenledi. Aday Adayı Turan, " Afşin'e ve vatandaşlarımıza vefa borcum olduğuna inanıyorum. Bölgemize hizmet etmek için bu yola çıktım. dedi.
Adaylık tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Av. Şeref Kırbıyık, "Türkiye yeni bir seçim sürecine girdi. 7 Haziran'da 25. Dönem Milletvekili seçimleri yapılacak. Genel seçimler sonucunda TBMM'de milletvekili aritmetiği yeniden şekillenecek. AK Parti İlçe Teşkilatımızda aday adayı arkadaşlarımız toplantı düzenliyorlar ve kendilerini tanıtıyorlar. Bugün'de değerli meslektaşımız Avukat Mehmet Turan aday adaylığını açıkladı. Mehmet Turan Bey'e aday adaylığının hayırlı olmasını temenni ediyorum.Bu seçimden AK Parti'nin galip çıkması için teşkilat olarak elimizden gelini yapıyoruz. Bu dönem milletvekilliği sıralamasında Afşin olarak güzel bir sıra bekliyoruz. Genel merkezimizin ve parti büyüklerimizin teveccühü her durumda bizlerin kabulüdür. Afşin'in TBMM'de temsili noktasında partimizden biri olduğu takdirde Afşinli vatandaşlarımız seçime daha iyi bir heyecanla çalışmalarına devam edecek" diye konuştu

AK Parti'den aday adaylığını açıklayan Av. Mehmet Turan," 25. dönem Milletvekilliği için aday adaylığımı 19 şubat Perşembe günü  AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığına müracaatımı yaptım. Allah'ın izniyle bu hizmet yoluna bizlerde çıktık. Afşin çok uzun süredir vekilsiz. AK Parti iktidarında da Allah nasip etmedi. İki dönem boyunca 7 ve 8. sırada adaylarımız oldu. Seçilecek bir yerde milletvekili adayımız maalesef olmadı. Bu dönem Afşin'de milletvekilliği adaylığı konusunda bir beklenti var. İnşallah bu dönem Afşin'e güzel bir sıra verilir. İsim bizler için hiç önemli değil. Bütün aday adayı arkadaşlarımız çok kıymetli arkadaşlarımız. Hepside güzel işler yapabilecek bilgiye ve donanıma sahip. İsim hiç önemli değil, inşallah bu dönem her hangi bir arkadaşımıza verilir. Bizim için önemli olan adayın seçilebilir bir konumda olmasıdır. Bu dönem güzel bir sıra alacağımıza inanıyorum."açıklamasında bulundu. 
Afşin'in stratejik olarak çok önemli bir konumda olduğunu belirten Turan, "Afşin bilindiği üzere stratejik öneme sahip bir yer. Santraller bölgesi olan Afşin Türkiye'nin enerji ihtiyacını büyük ölçüde karşılıyor. Dünyanın en büyük santrallerinden iki tanesi Afşin'de ve iki santralin yapılması içinde süreç devam ediyor. Afşin'de bunun külfetini bizler yaşıyoruz, nimetlerinden de faydalanmak istiyoruz. Afşin'in uzun zamandan buyana çözüm bekleyen sorunları mevcut. Bu sorunların üstesinden gelinebilmesi bölgemizin, toprağımızın insanıyla mümkün olacak. Bütün vekil ağabeylerimiz Afşin'le ilgileniyor fakat, içimizden bir insanın, içimizden bir milletvekilinin göstereceği duyarlılığın daha fazla olacağına inanıyoruz. İnşallah genel seçimlerde Afşin olarak heyecanımız büyük ve bu dönem vekilimizin olacağına inanıyoruz. Afşin'e ve vatandaşlarımıza vefa borucum olduğuna inanıyorum. Bölgemize hizmet etmek için bu yola çıktım. 9 Eylül Hukuk Fakültesini 1993 yılında bitirdim ve o dönemde hakimlik sınavına girdim. Sınav sonucunda 85 gibi bir puan aldım fakat imam hatip lisesi mezunu olduğum için hakim olamadım. Bunu dönemin adalet bakanı açıkça söyledi ben CHP'li olmayanları hakim yapmam diye. Maalesef bizler o dönemlerde üvey evlat muamelesi gördük. Ama şimdi AK Parti iktidara geldiği günden buyana çok önemli atılımlar oldu. 13 yıldan buyana insanların mezhebine, kimliğine, kişiliğine ve hangi okulu okuduğuna bakılmadan bütün ülke evlatları eşit muamele görmektedir. Türkiye'nin inşallah geleceği çok güzel olacak." şeklinde konuştu.
AK Parti Afşin İlçe Teşkilatında düzenlenen adaylık tanıtım toplantısına Afşin Belediye Başkan Vekili Ünal Peköz, AK Parti İlçe Başkanı Av. Şeref Kırbıyık, AK Parti Afşin Kadın Kolları Başkanı Merve Ardıç, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ökkeş Şimşek, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi